25 apr. 2023 | 11:05

Noua profeție despre Bitcoin, ajunge la 100.000 de dolari în 2023: ”iarna crypto” s-a încheiat

ACTUALITATE
Noua profeție despre Bitcoin, ajunge la 100.000 de dolari în 2023: ”iarna crypto” s-a încheiat

Dacă urmărești domeniul criptomonedelor, s-ar putea să fi observat că întreaga piață pare să meargă după evoluția sau regresul Bitcoin, principala monedă virtuală din ultimul deceniu. Tocmai din acest motiv, anunțul legat de un posibil salt al criptomonedei până la o valoare de 100.000 de dolari este cu atât mai important.

Conform unei analize a băncii multinaționale Standard Chartered, citată de Reuters, șansele ca Bitcoin să ajungă la o valoare de tranzacționare de 100.000 de dolari în 2023 sunt foarte mari. În opinia analistului Geoff Kendrick, șeful diviziei pentru active digitale din cadrul instituției, principalul motiv pentru această scumpire are legătură cu încheierea așa-numite ”ierne crypto”.

Motivul pentru care va exploda Bitcoin în 2023

Experții bancari, conform Hotnews.ro, au ajuns la concluzia că, din cauza turbulențelor din domeniul financiar-bancar, criptomonedele vor fi primele care vor avea de câștigat, cu Bitcoin în frunte. Un rol important în acest sens, îl va juca și îmbunătățirea procesului de minare a criptomonedelor, respectiva stabilizarea activelor volatile, din momentul în care Rezerva Federală a SUA va pune capăt politicilor sale de majorare a dobânzilor de referință.

Dovezile legate de faptul că previziunile au mari șanse să se dovedească a fi corecte au apărut deja în primele luni ale acestui an. Din momentul înăspriri dobânzilor bancare cu scopul de a evita recesiunea economică, prețul Bitcoin s-a bucura de o revenire spectaculoasă. Migrația dinspre economiile tradiționale în bănci a fost și motivul pentru care numeroase companii listate la bursă, după ce anul trecut au suferit pierderi fabuloase, acum s-au transformat în oportunități de investiție.

„Deși incertitudini rămân, credem că drumul către nivelul de 100.000 de dolari [pentru un bitcoin] devine mai clar”, a notat Kendrick în evaluare. Pentru context, luna aceasta, un Bitcoin a sărit de pragul de 30.000 de dolari pentru prima dată în 10 luni.

Este important de reținut că previziunile legate de explozia crypto sunt departe de a fi noi. În noiembrie 2020, un analist Citi s-a aruncat la a afirmat că Bitcoin va ajunge la 318.000 de dolari până la sfârșitul lui 2022. În realitate, după o depreciere de aproximativ 65%, în decembrie anul trecut s-a tranzacționat cu aproximativ 16.500 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele