11 iul. 2023 | 20:56

Ne-am săturat să muncim pe salarii de mizerie, la patroni. Angajații, foc și pară pe lefuri

ACTUALITATE
Ne-am săturat să muncim pe salarii de mizerie, la patroni. Angajații, foc și pară pe lefuri

Salariaților din țara noastră pare să le fi ajuns cuțitul scumpirilor la os. Mulți dintre ei nu mai fac față cheltuielilor de zi cu zi și spun că salariul a devenit insuficient în raport cu nevoie de bază pe care le au în familie, așa că sunt dispuși să-și dea demisia și să plece în căutarea unui loc de muncă unde li se oferă mai mulți bani.

Numeroși angajați de pe piața muncii de la noi din țară sunt revoltați de nivelul salarial pe care patronii îl oferă. Oamenii se plâng de faptul că nu mai au cum să trăiască cu niște salarii atât de mici și sunt mai dispuși ca niciodată să-și schimbe locul de muncă, sperând că în altă parte vor da peste angajatori ceva mai generoși.

O analiză recent efectuată de o platformă de recrutare online scoate la iveală nivelul înalt de determinare pe care îl au acum salariații în a-și găsi alte joburi, motivați fiind de ideea unui câștig mai substanțial, care să le asigure un nivel de trai mai bun, atât lor, cât și familiilor lor.

„Dacă patronul nu-mi mărește salariul, plec în altă parte” – așa au ajuns să gândească angajații români, sătui de sărăcie

„În ciuda incertitudinilor economice, candidații au prins curaj și au continuat să își caute oportunități de muncă mai potrivite pentru ei, din punct de vedere al posibilităților de dezvoltare și al ofertei salariale. 2 din 3 angajați români au declarat într-un sondaj bestjobs recent că nu sunt mulțumiți de salariul actual, motiv pentru care se mobilizează pentru a-și găsi un job nou, mai bine plătit, și tocmai de aceea anunțurile cu #SalariuLaVedere atrag cele mai multe aplicări.

În plus, angajatorii care oferă posibilități de dezvoltare, sub forma training-urilor interne sau a cursurilor de specializare, au avut mai mult de câștigat în acest semestru, atrăgând mai ușor candidații potriviți”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Potrivit sursei citate, se pare că ritmul căutărilor de noi joburi și al aplicărilor a accelerat, depășind cu 23% numărul de aplicări din a doua jumătate a lui 2022. Astfel, în primul semestru al anului curent, fiecare candidat și-a trimis CV-ul, în medie, la 6 angajatori lunar.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele