20 nov. 2023 | 11:42

Modificări la WhatsApp: Ce se întâmplă cu mesajele tale, dacă ai Android

ACTUALITATE
Modificări la WhatsApp: Ce se întâmplă cu mesajele tale, dacă ai Android

WhatsApp a anunțat modificări viitoare la backup-ul istoricului chat-urilor pe Android.

WhatsApp face modificări la mesaje

Backup-urile WhatsApp pe Android vor începe în curând să conteze pentru limita de stocare în cloud a contului tău Google, similar modului în care sunt gestionate backup-urile pe aplicație pe alte platforme mobile, a anunțat Google. Această modificare va începe mai întâi să fie aplicată utilizatorilor WhatsApp Beta începând cu decembrie 2023, apoi treptat pentru toți utilizatorii WhatsApp de pe Android, începând cu începutul anului viitor.

Dacă alegi să activezi backup-urile WhatsApp pe Android, conturile Google personale vin cu 15 GB de spațiu de stocare gratuit – de trei ori mai mult decât majoritatea platformelor mobile – care este partajat prin Google Drive, Gmail și Google Foto.

Backup-urile WhatsApp pe Android vor continua să funcționeze, atât timp cât ai spațiu disponibil în spațiul de stocare al Contului Google. Dacă atingi limita de stocare, va trebui să eliberezi spațiu pentru a relua backup-urile, eliminând elementele de care nu ai nevoie.

Vezi și: Cum îți pui un mesaj vocal la Story pe WhatsApp. La ce ajută, cine îl vede

Vezi și: Schimbarea WhatsApp perfectă pentru amatorii de securitate. Cum faci să nu știe nimeni de unde suni

Ce spune Google

Dacă ai un Cont Google personal, instrumentele de gestionare a spațiului de stocare te pot ajuta să faci lucruri precum eliminarea fișierelor sau fotografiilor mari. De asemenea, poți șterge articole direct de pe WhatsApp. Ștergerea articolelor de pe WhatsApp le șterge din stocarea în cloud, reducând spațiul de stocare utilizat de următoarea copie de rezervă WhatsApp. De asemenea, ai și opțiunea de a obține mai mult spațiu de stocare cu Google One.

Google spune că, pentru a te ajuta cu tranziția, va oferi în curând utilizatorilor eligibili promoții limitate și unice, Google One. Dacă ai un abonament Google Workspace la serviciu sau la școală, cota de stocare nu este afectată în acest moment.

În continuare, experiența de backup WhatsApp pe Android va fi în concordanță cu modul în care funcționează pe alte platforme, cu avantajul suplimentar al spațiului de stocare de 15 GB oferit de Google, disponibil gratuit. Gigantul spune că va continua să lucreze cu WhatsApp pentru a ne oferi asistență sigură și sigură pentru backup.

Vezi și: Reclamele pe Whatsapp, mai aproape decât crezi. Cea mai nouă variantă ca să devină similar cu Facebook și Instagram