02 iul. 2023 | 14:27

Mai merită sau nu să speri că vei face bani din crypto?

ACTUALITATE
Mai merită sau nu să speri că vei face bani din crypto?

Universul banilor digitali a captivat numeroși investitori din întreaga lume și a ajuns să fie foarte popular și printre români.

Doar că evoluția din ultima vreme a activelor digitale ne-au arătat că nu sunt nici pe departe independente față de problemele economice globale și că, din contră, cele mai puternice monede virtuale au dificultăți în rămâne în ochii investitorilor drept active de refugiu, atunci când economiile se clatină.

Totuși, un sondaj recent arată că încrederea investitorilor a fost resuscitată, iar perspectivele, din punctul lor de vedere, arată optimist pe piața banilor digitali.

Investitorii grei vorbesc despre ce ne așteaptă de la monede de tip Bitcoin

De exemplu, Binance Research și Binance VIP & Institutional tocmai au anunțat concluziile sondajului Institutional Crypto Outlook, ce arată că 63,5% dintre utilizatorii VIP și instituționali ai Binance chestionați au o perspectivă pozitivă asupra activelor cripto în următoarele 12 luni. O mare majoritate, 88% dintre respondenți, menționează un sentiment pozitiv asupra activelor cripto pentru următorul deceniu. Ca referință, sondajul global asupra a 208 utilizatori Binance VIP și instituționali s-a desfășurat în perioada 31 martie – 15 mai 2023.

„Sondajul determină și că utilizatorii instituționali cred că mai multe scenarii de utilizare în lumea reală (26,9%) și îmbunătățirea clarității reglementărilor (25,3%) ar accelera adoptarea, în defavoarea prețurilor mai mari (3,4%). Acest lucru poate indica faptul că participarea instituțională are un orizont de timp mai lung și, prin urmare, este mai puțin reactivă față de ciclurile de piață pe termen scurt”, a transmis sursa citată.

„În mod obișnuit, instituțiile au un orizont pe termen lung atunci când intră pe o nouă piață, iar sondajul nostru indică același lucru și pentru activele cripto, având în vedere perspectiva pozitivă a respondenților și modul în care aceștia își exprimă mai multă încredere în cazurile de utilizare ca factori de adoptare față de prețuri.

Aceste constatări se potrivesc cu rata sănătoasă de creștere a conturilor instituționale pe Binance, care a avansat cu 89% de la apogeul pieței bull, în T4 2021. Vom cerceta raportul alături de utilizatorii noștri, pentru a aplica informațiile în ofertele noastre de produse”, a spus Catherine Chen, Head of Binance VIP and Institutional.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele