09 feb. 2023 | 14:00

Lovitură grea pentru Putin. Trupele lui Zelenski au ucis un celebru căpitan al armatei ruse

ULTIMA ORĂ
Lovitură grea pentru Putin. Trupele lui Zelenski au ucis un celebru căpitan al armatei ruse

Celebrul căpitan al armatei ruse și mercenar Igor Mangushev a murit în spital, la câteva zile după ce a fost împușcat în cap de la mică distanță în Ucraina ocupată, au declarat prietenii săi.

Un celebru căpitan al armatei ruse, ucis de ucraineni

Soția lui Mangushev, Tatiana, a descris uciderea acestuia ca fiind o execuție.

El a comandat o unitate antidronă în Luganskul ocupat, dar fusese, de asemenea, unul dintre fondatorii unui grup de mercenari care a luptat împotriva forțelor ucrainene în 2014.

El a urcat pe o scenă vara trecută ținând în mână craniul unui om.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare în august, Mangushev a fost filmat spunând că craniul aparținea unui luptător ucrainean ucis în timp ce apăra combinatul siderurgic Azovstal din portul Mariupol din sudul țării.

Un naționalist extremist, Mangushev a declarat că Rusia nu se află în război cu oamenii, ci cu o idee despre Ucraina ca fiind un „stat antirus” și că nu contează câți ucraineni au murit.

Mangushev a ieșit dintr-o mișcare neonazistă pentru a co-funda grupul de mercenari privați Yenot (raton).

Ulterior, se știe că a colaborat cu cel mai cunoscut șef de mercenari din Rusia, Evgheni Prigojin, în calitate de strateg politic.

Cine a comis atacul

Împușcăturile au provocat speculații pe scară largă cu privire la cine ar fi putut comite atacul la un punct de control din orașul ucrainean ocupat Kadiivka, la o anumită distanță de linia frontului.

Rapoartele rusești au declarat că a fost împușcat de la mică distanță cu un glonț de 9 mm. Autoritățile rusești investighează crima și nu au spus nimic până acum despre circumstanțe.

Se pare că glonțul i-ar fi rămas în creier. Înainte de a muri, imaginile îl arătau întins pe un pat de spital.

Un alt naționalist rus extremist, Pavel Gubarev, a declarat că toată lumea știa cine se află în spatele împușcăturilor și a observat că Prigozhin a devenit pentru moment tăcut.