08 aug. 2023 | 15:25

Land Rover pregătește noi modele: Când apare noul SUV electric

ACTUALITATE
Land Rover pregătește noi modele: Când apare noul SUV electric

Un nou mini SUV electric Land Rover va fi lansat și ar putea purta numele „Defender Sport”. În ciuda dimensiunilor sale compacte, noul EV va purta mentalitatea emblematică robustă, deschisă a mărcii.

Potrivit Autocar, Jaguar Land Rover (JLR) a răscolit ideea unui SUV compact, dar încă nu a dezvăluit-o în niciunul dintre planurile sale publice.

Mișcarea de a extinde brandul Defender și de a adăuga un mini SUV electric a fost confirmată de CEO Adrian Mardell la o conferință recentă a investitorilor JLR. Mardell a declarat: „Range Rover, Defender și Discovery vor ieși de pe platformă”, referitor la noua platformă de vehicule electrice EMA a companiei.

După ce a dezvăluit planurile de a-și transforma unitatea din Halewood anul trecut, producătorul auto a spus că va construi cel puțin trei sau patru vehicule electrice la fabrică.

Noile modele electrice includ Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque și Range Rover Velar. Acum, misteriosul al patrulea EV a fost dezvăluit.
SUV electric Mini Land Rover Defender Sport care va fi lansat în 2027

Deși nu au fost confirmate alte detalii despre mini Defender, faptul că va merge pe platforma EMA doar pentru vehicule electrice ne oferă suficient cu care să lucrăm.

Noul mini SUV electric Discovery va fi mult mai mic decât versiunile pe benzină pe care le vedeți astăzi pe drum. Așteptatul Land Rover Discover Sport va merge pe arhitectura sa MLA, concepută atât pentru ICE, cât și pentru viitoarele variante de Range Rover electrice.

Totul pentru profit

Jaguar Land Rover caută să maximizeze valoarea fiecărei mărci după ce și-a anunțat noua strategie de rebranding în iunie.

Noile planuri prevăd ca Range Rover, Defender, Discovery și Jaguar să devină propriile mărci individuale, în timp ce Land Rover va rămâne „o parte cheie a ADN-ului companiei”.

Vorbind cu Autocar, directorul de marketing al JLR, Anthony Bradbury, a spus recent că Defender este „vehicul unui explorator, a depășit întotdeauna limitele, îți permite fizic să faci lucruri pe care niciun alt vehicul nu le poate face. Este vorba despre acel spirit de a îmbrățișa imposibilul și așa a fost de 75 de ani.”

Chiar și cel mai mic vehicul al său, dacă poartă numele Defender, trebuie să aibă „acel sentiment de activare, de a face” în timp ce îmbrățișează mentalitatea robustă, deschisă a mărcii.

Platforma EMA de 800 V va fi probabil capabilă de o rată de vârf de 350 kW. Între timp, bateriile vor avea o densitate de energie mult mai mare decât actualul Jaguar I-Pace, cu un nou parteneriat cu Agratas (Tata Group) pentru a furniza pachete de baterii cu o autonomie de până la 450 de mile.

Bateriile mai mici și mai eficiente vor permite mai mult spațiu în cabină și o înălțime ridicată, două caracteristici pe care cumpărătorii le cer.

Defender este unul dintre cei mai buni producători de bani ai JLR. Alături de Range Rover și Range Rover Sport, cei trei au reprezentat 76% din banca de comenzi de 185.000 în primul trimestru al anului 2023.

Un mini SUV Defender Sport electric, cu preț mai mic, ar oferi mărcii un alt potențial vânzător de volum mare, pe măsură ce trece în era EV. Se pare că noul EV va fi lansat până în 2027.