03 apr. 2023 | 15:25

Jeep a prezentat un „monstru”: conceptul care combină două modele cunoscute

ACTUALITATE
Jeep a prezentat un „monstru”: conceptul care combină două modele cunoscute

A dezvăluit, de asemenea, un nou concept de SUV complet electric, cu un schimbător.

Jeep tocmai a dezvăluit o combinație a unui Cherokee din 1978 cu un Jeep Wrangler Rubicon 4xe din 2022, un SUV hibrid de ultimă generație.

Sub capotă se află toată tehnologia modernă. Pentru cei neinițiați, vehiculele 4xe sunt SUV-uri electrice hibride plug-in 4×4, așa că există „două motoare electrice, o baterie de înaltă tensiune și un motor I-4 turbo de 2,0 litri de înaltă tehnologie”, așa cum îl descrie Jeep.

O transmisie automată cu opt trepte și anvelope personalizate de 37 de inch, înfășurate în jurul roților de 17 inch în stil „slotted mag” completează designul. Interiorul este, de asemenea, o lucrare personalizată, cu scaune cu spătar joase, finisate în piele, o cușcă de siguranță în patru puncte în loc de bancheta din spate și un spațiu de încărcare din spate complet cu o anvelopă de rezervă de dimensiuni normale.

jeep magneto

Un adevărat Frankenstein

Acesta este doar unul dintre multele vehicule concept pe care Jeep le-a dezvăluit ca parte a evenimentului său anual de Paște Jeep Safari, organizat în Moab, UT, unde companiei îi place să prezinte câteva prototipuri sălbatice.

Celălalt punct culminant este prototipul complet electric Magneto 3.0 Wrangler, bazat pe Jeep Wrangler Rubicon 2020 cu două uși. Dispune de un motor electric personalizat care operează până la 6.000 rpm conectat la o transmisie manuală cu șase trepte. Așa este, acest EV este o schimbare de stick.

Jeep lucrează la acest concept Magneto EV de câțiva ani, dar versiunea din acest an dublează cu mult amperii de vârf disponibile în sistemul de propulsie și oferă o creștere cu 20 la sută a autonomiei. Motorul oferă până la 900 de lire sterline de cuplu și 650 de cai putere.

Jeep a făcut incursiuni masive în ultima vreme în spațiul hibrid și EV, respectându-și până acum promisiunea de a lansa versiuni hibride ale fiecăruia dintre modelele sale principale până în 2025.