27 sept. 2023 | 11:25

iOS 17 are o funcție nouă: cum îți folosești iPhone-ul pe post de ceas smart în timpul nopții

ACTUALITATE
iOS 17 are o funcție nouă: cum îți folosești iPhone-ul pe post de ceas smart în timpul nopții

Transformă-ți telefonul într-un ceas cu alarmă de lângă pat sau chiar într-o ramă de poze.

Acum, că iOS 17 este disponibil, consumatorii obțin timp practic cu multe funcții iPhone recent lansate. Una dintre cele mai bune incluziuni este noul mod StandBy. Acest set de instrumente îți transformă ecranul de blocare într-o multitudine de widget-uri utile, cum ar fi ceasuri cu alarmă, rame de poze și multe altele.

StandBy este o funcție nouă livrată cu iOS 17. Îți permite să schimbi ecranul de blocare pentru a accesa o serie de widget-uri. Acest lucru poate fi foarte util atunci când telefonul este conectat la o stație de încărcare sau când dorești doar să arunci o privire rapidă la ceva fără a fi nevoie să îți deblochezi iPhone-ul. Există o serie de widget-uri disponibile pentru acest mod, inclusiv ceasuri cu alarmă, rame de poze, Siri, ferestre pentru apelurile primite și casete mari de notificare. Aplicațiile de la terțe părți au oferit rapid asistență pentru StandBy.

Cum se utilizează StandBy

Începerea cu StandBy este extrem de simplă. Conectează iPhone-ul la un încărcător și așeză-l pe o parte, deoarece widget-urile sunt concepute pentru a profita de această orientare. Ține telefonul staționat și apăsați butonul lateral pentru a activa StandBy. Odată activat, glisează la stânga și la dreapta pentru a comuta între diferitele widget-uri, fotografii, ceasuri și alte opțiuni de afișare. După ce ai ales, derulează în sus sau în jos pentru a accesa opțiunile de ajustare. De exemplu, glisarea în sus când ceasul cu alarmă este pe ecran va schimba designul.

Dacă telefonul tău are un afișaj permanent, widget-urile tale StandBy vor rula fără întrerupere. Pentru telefoanele mai vechi, va trebui să atingi ecranul când dorești să vezi ce se întâmplă. iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max toate se laudă cu un ecran permanent. Dacă îți faci griji că ecranul îți întrerupe somnul, pornește doar modul Noapte și afișajul se va adapta automat la lumina ambientală scăzută, acoperind totul într-o nuanță roșie neintruzivă.

stanby mode noapte

Cum să personalizați widget-urile disponibile

Widgetul implicit atunci când lansezi pentru prima dată StandBy este ceasul cu alarmă și există mai multe opțiuni disponibile prin glisarea la stânga și la dreapta. Cu toate acestea, există o modalitate simplă de a personaliza widget-urile disponibile, permițându-ți să ștergi unele și să adăugați altele.

Pentru a începe acest proces, trebuie doar să apeși lung pe orice widget în timp ce modul StandB este activat. Odată ce telefonul se deblochează prin Face ID, vei vedea întregul teanc de widget-uri în centrul ecranului într-un mod care amintește de atunci  când ștergi aplicațiile. Caută pictograma „+” în partea din stânga sus a ecranului pentru a adăuga widget-uri. Fiecare widget va avea un „-” atașat pictogramei. Dă clic pe acesta pentru a șterge widget-ul din stiva ta.