26 iul. 2023 | 09:23

Inteligența artificială de la Microsoft merge și pe Chrome sau Safari: ce trebuie să știi dacă ești fan ChatGPT

ACTUALITATE
Inteligența artificială de la Microsoft merge și pe Chrome sau Safari: ce trebuie să știi dacă ești fan ChatGPT

Bing Chat, de la Microsoft, nu mai este exclusiv pentru browserul Edge. Acum se lansează inclusiv pe Chrome și Safari.

„Oferim acces la Bing Chat în Safari și Chrome pentru a selecta utilizatori ca parte a testelor noastre pe alte browsere”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft, pentru The Verge.

„Suntem încântați să extindem accesul la și mai mulți utilizatori de îndată ce procedurile noastre standard de testare vor fi finalizate”, a mai spus acesta, conform sursei citate anterior.

Acesta pare a fi mai mult decât un oarecare test, deoarece un număr deloc mic de utilizatori a obținut acces până în momentul de față.

Există însă câteva limitări. Trebuie să fii conectat la contul tău Microsoft, iar solicitările sunt limitate la 2.000 de caractere, comparativ cu 4.000, pe Edge. Conversațiile se resetează după cinci interogări, în loc de 30, și ți se solicită, în mod constant, să descărci Edge.

Bing Chat este alimentat de ChatGPT-4, de la OpenAI, oferind utilizatorilor acces la funcțiile acestuia din urmă fără a fi nevoie să plătească pentru ele.

Ce este, totuși, diferit

Există, totuși, unele diferențe, deoarece Bing Chat are acces la Bing Search în timp ce ChatGPT-4, în sine, nu are, așa că poate oferi informații și surse ceva mai actuale pentru răspunsurile primite.

Cu toate acestea, chatul OpenAI oferă, în general, răspunsuri mai detaliate. Recent, a apărut o lucrare care susține că „puterile” lui ChatGPT-4 ar fi scăzut, însă nimic concret.

Pe lângă lansarea lChatGPT-4 pe alte browsere, Microsoft a introdus și un mod întunecat pentru Bing Chat. Pentru a-l folosi, tot ce trebuie să faci este să dai click pe meniul de hamburger din dreapta sus și selectezi Aspect/Întunecat.

Este posibil ca această funcție să nu fie încă disponibilă pentru toți utilizatorii, dar cu siguranță situația se va schimba, pe măsură ce timpul va trece.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele