27 ian. 2023 | 12:21

Germania „își cere scuze” pentru gluma cu leopardul la adresa ministrului de externe al Rusiei, care i-a supărat pe unii africani

ULTIMA ORĂ
Germania

Germania și-a cerut scuze joi pentru că a folosit un emoji de leopard într-o glumă la adresa ministrului rus de externe Serghei Lavrov pe Twitter, care a ajuns să jignească unii africani.

Germania prezintă scuze pentru o glumă

Ministerul german de externe l-a ironizat pe cel mai înalt diplomat rus în timpul turneului său în Africa, când a scris pe Twitter că acesta nu se afla acolo pentru a căuta leoparzi, ci pentru a folosi călătoria pentru a încerca să justifice invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Tweetul și emoji-ul cu leopardul pe care ministerul de externe l-a folosit pe contul său oficial au jucat pe seama deciziei Germaniei de a trimite o parte din tancurile sale avansate Leopard 2 în Ucraina pentru a ajuta armata sa să lupte împotriva forțelor rusești.

Însă un oficial al Uniunii Africane s-a simțit ofensat de faptul că, potrivit ei, continentul a fost prezentat ca fiind doar despre animale sălbatice. Ebba Kalondo, purtătoarea de cuvânt a președintelui Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, a răspuns pe Twitter la contul guvernului german, întrebând dacă Africa, oamenii și animalele sale sălbatice sunt „doar o glumă pentru dumneavoastră?”.