12 iun. 2023 | 11:22

George Soros îi predă imperiul fiului său. Cine este Alex Soros, cel care luptă ca Trump să nu câștige alegerile din SUA

ULTIMA ORĂ
George Soros îi predă imperiul fiului său. Cine este Alex Soros, cel care luptă ca Trump să nu câștige alegerile din SUA

George Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere netă de 6,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, și se află în topul celor mai bogați 400 de oameni din lume. În 2017, el a transferat 18 miliarde de dolari de la biroul său de familie către fundațiile sale Open Society Foundations – un grup de organizații de caritate care activează în peste 100 de țări – al cărui președinte a fost numit Alex, fiul său, în decembrie.

Alex Soros preia imperiul tatălui său

Alex, care a vorbit pentru Wall Street Journal într-un interviu exclusiv publicat în weekend, a declarat că este „mai politic” decât tatăl său și a lăsat să se înțeleagă că organizația Soros va juca un rol financiar semnificativ în alegerile din SUA de anul viitor.

Exprimându-și îngrijorarea cu privire la o posibilă revenire a fostului președinte american Donald Trump, Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru Wall Street Journal:

„Oricât de mult mi-ar plăcea să scot banii din politică, atâta timp cât cealaltă parte o face, va trebui să o facem și noi”.

 

Soros senior, deseori vizat de conspiraționiștii de dreapta, a fost unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat din SUA – donând aproximativ 140 de milioane de dolari unor organizații de advocacy cu încărcătură politică și unor inițiative de vot în 2021, scrie CNBC.

Supranumit omul care a „spart Banca Angliei” după ce a vândut în lipsă lira sterlină britanică în 1992, obținând, se pare, un profit de 1 miliard de dolari, George Soros a plecat din Ungaria la vârsta de 17 ani pentru a urma cursurile London School of Economics, lucrând ca portar de tren și chelner.

Elon Musk, critici la adresa lui Soros

Miliardarul Elon Musk s-a adresat recent pe Twitter pentru a-l ataca pe Soros după ce Soros Fund Management și-a redus participația la Tesla.

Musk a afirmat că acesta „urăște umanitatea” și că „vrea să erodeze însăși structura civilizației”. Soros, în articolul din WSJ, s-a descris ca fiind „omul la care se apelează atunci când vor să dea vina pe cineva”.

Musk și-a apărat comentariile într-un interviu acordat lui David Faber de la CNBC, spunând că nu îi pasă dacă tweet-urile sale incendiare sperie investitorii sau clienții.

„Voi spune ceea ce vreau, iar dacă consecința este pierderea de bani, așa să fie”, a declarat Musk pentru CNBC.

Fiul cel mai mare al lui Soros și fratele vitreg mai mare al lui Alex, Jonathan Soros, fondator și director executiv al firmei de investiții private JS Capital Management, a fost considerat anterior ca fiind „succesorul clar”, potrivit Journal.

„Nu am vrut ca fundația să fie preluată de unul dintre copiii mei, ca o chestiune de principiu. M-am gândit că ar trebui să fie administrată de cineva care este cel mai potrivit”, a declarat George Soros pentru publicație, adăugând că Alex a „câștigat” încrederea sa.