02 iul. 2023 | 16:46

Fosta profesoară care nu se ajungea cu banii a plecat în Italia la muncă, dar a pus pe picioare o afacere de mare succes. Îşi vinde produsele în toată lumea

ACTUALITATE
Fosta profesoară care nu se ajungea cu banii a plecat în Italia la muncă, dar a pus pe picioare o afacere de mare succes. Îşi vinde produsele în toată lumea

Românii aleg de multe ori să plece într-o altă țară pentru un trai mai bun. Este și cazul Oanei Bonacorsi, fosta profesoară care a reușit să devină antreprenor în Italia.

Oana Oros Bonacorsi a părăsit România acum 11 ani pentru a începe o nouă viață în Italia, renunțând astfel la cariera sa în învățământ. Această schimbare a fost determinată de căutarea ei pentru un drum în viață care să o împlinească profesional, iar răspunsul a venit sub forma unei pasiuni vechi de a învăța să croșeteze. Deși Oana nu avea experiență în această tradițională artă, bunica ei era o expertă în croșetat și și-ar fi dorit ca nepoata să moștenească îndeletnicirea aparte.

Cu toate acestea, Oana nu a avut niciodată răbdarea necesară pentru a învăța tehnicile bunicii sale. Totuși, mama ei a fost extrem de surprinsă când a văzut primele creații ale fiicei sale. Pentru a-și perfecționa abilitățile, Oana a început să urmărească diverse tutoriale în limba engleză și să comande cărți despre tricotat și croșetat, învățând astfel bazele artei de a lucra cu ața.

fosta profesoară italia

Oana a reusit sa isi asigure succesul atat pe piata cat si in mediul online

Cu timpul, această nouă pasiune a cucerit-o pe Oana și a inspirat-o să-și creeze propriul canal de YouTube, unde a început să posteze tutoriale despre croșetat și tricotat. A avut succes la nivel internațional și pe site-ul Reverly, o platformă dedicată persoanelor pasionate de aceste activități manuale, unde a debutat cu modele unice foarte apreciate. Această pasiune a adus-o pe Oana la independența financiară acum 9 ani.

O activitate care a început ca un hobby a devenit tot mai solicitantă într-un timp foarte scurt. Astăzi, Oana are aproape 200.000 de urmăritori activi și peste 70.000 de vizualizări pentru fiecare videoclip încărcat, atât pe YouTube, cât și pe pagina sa de Facebook. În dorința de a duce această pasiune la nivel de profesie, Oana a creat „Oana Boutique”. Pe site-ul său, oamenii pot cumpăra seturi pentru croșetat bluze, șaluri, căciuli, eșarfe, fire și accesorii pentru tricotat și croșetat.

Fosta profesoară și-a creat o afacere de succes în Italia

Pentru cei care doresc să învețe tehnicile necesare pentru a realiza astfel de creații, Oana organizează workshop-uri online. Pe pagina sa de Facebook, „Oana Boutique filati e creatività”, oamenii pot asculta podcast-uri despre modele și combinații de fire pentru a crea produse autentice.

Lansarea unei afaceri de succes pornind de la propriul hobby necesită curaj și ambiție. Trebuie să crezi în ceea ce faci și să depui multă muncă. Oana subliniază că nu are vacanțe plătite și nu se poate îmbolnăvi. Uneori, pentru a crea o bluză, Oanei îi poate lua chiar și o săptămână, de la partea tehnică până la cea creativă.

De-a lungul timpului, Oana a învățat să cultive răbdarea prin intermediul emoțiilor, încercărilor și eșecurilor, toate înfiripate într-un fir de ață. Această pasiune i-a adus împlinirea. Se trezește și muncește în fiecare zi ceea ce îi place cel mai mult. Pentru Oana, nu există satisfacție mai mare decât să vadă un lucru creat de ea purtat și apreciat de mii de oameni, atât în Italia, cât și în alte părți ale lumii.

Croșetatul este o activitate tradițională manuală prin care se transmite emoția și amprenta trecutului. În schimb, lucrările Oanei sunt în trend în ultimele sezoane de modă. Poveștile precum a ei reușesc să fie o sursă de inspirație pentru mulți dintre noi și, mai presus de toate, să ne mândrim că suntem români și că ducem mai departe frumusețea tradiției noastre și peste hotare. În prezent, afacerea este în plină dezvoltare, iar implicarea soțului în ultimii trei ani a fost de mare ajutor, deoarece comenzile sunt din ce în ce mai multe.

Printre proiectele frumoase de viitor, Oana își dorește să creeze o gamă de fire din fibre naturale, vopsite cu pigmenți naturali din sfeclă roșie, frunze de nuci și altele. Este un concept nou pe care și-ar dori să-l exploreze cu mare plăcere. Astfel, Oana continuă să-și urmeze pasiunea și să își construiască o carieră de succes dintr-un hobby care a devenit o parte fundamentală a vieții sale.