14 aug. 2023 | 19:25

Ford pregătește atent următorul model. Când lansează noul SUV Explorer

ACTUALITATE
Ford pregătește atent următorul model. Când lansează noul SUV Explorer

Ford a citat noile standarde europene pentru baterii drept motiv pentru întârziere.

Ford amână lansarea pe piața europeană a Explorer, primul său model de volum integral electric din regiune, cu aproximativ șase luni.

În loc să ajungă în showroom-ul la începutul anului viitor, SUV-ul compact este acum programat să fie lansat în vara lui 2024.

Ford a citat noile standarde europene pentru baterii drept motiv pentru întârziere.

„Ford sprijină viitorul standard european pentru vehiculele electrice, deoarece este în conformitate cu filosofia noastră internă de a furniza vehicule de înaltă calitate și sigure clienților noștri din întreaga lume. Aceasta înseamnă că noul Explorer va fi acum livrat clienților din vara anului 2024”, a declarat Ford pentru Automobilwoche.

Cu toate acestea, viitorul standard „100.3/ ECE-R 100.3” este cunoscut în industrie de mult timp. Oamenii din industrie suspectează că întârzierile în Explorer au un alt motiv.

Sincronizare

Motivul ar putea fi faptul că dezvoltarea de noi vehicule electrice la Ford în Europa și America de Nord nu este sincronizată.

Ford se electrizează în Europa mai repede decât în SUA. Producătorul auto a declarat că gama sa de pasageri din Europa va deveni complet electrică până în 2030, cu cinci ani înaintea termenului limită impus de Uniunea Europeană de a interzice vânzarea noilor mașini cu motor cu combustie.

Pentru a obține rapid noi BEV-uri pentru piața de masă pe piața europeană, Ford folosește platforma MEB a Grupului Volkswagen, care stă la baza VW ID4 pentru Explorer și pentru un SUV similar în stil coupe, care va folosi suporturi comune cu VW ID5.

Ford construiește vehiculele electrice bazate pe MEB la fabrica sa din Köln, Germania. Fabrica a produs anterior mașina mică Fiesta, care a fost întreruptă.

Următoarea generație de mașini electrice cu baterie a producătorului auto va folosi o nouă platformă definită de software dezvoltată în SUA. Primele mașini care folosesc noua platformă vor ajunge în SUA în 2025.

Ford a declarat că va construi mașini complet electrice de pe platformă pentru Europa, la fabrica sa din Valencia, Spania, de la mijlocul deceniului.