24 mart. 2023 | 13:08

Filmul românesc de pe Netflix care-ți va schimba realitatea: povestea incredibilă de viață a unui adolescent de etnie

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix care-ți va schimba realitatea: povestea incredibilă de viață a unui adolescent de etnie

„BOX” este un film românesc din 2015 regizat de Florin Șerban, care a semnat, de asemenea, și scenariul peliculei. Prezintă o poveste incredibilă de viață a unui adolescent de etnie.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Rafael Florea, Hilda Péter și Nicolae Motrogan. Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, unde a câștigat Premiul FIPRESCI. Filmul a fost prezentat și la festivalul de film de la Toronto din 2015, dar și în cadrul altor zece festivaluri naționale și internaționale.

Filmul românesc de pe Netflix care te va ține cu ochii lipiți de televizor

Filmul românesc prezintă, așadar, un adolescent rrom care face box de performanță. Acesta face o pasiune pentru o femeie necunoscută pe care o urmărește prin tot orașul.

Distribuția filmului este alcătuită din:  Rafael Florea — Rafael, Hilda Péter — Cristina, Nicolae Motrogan — bunicul, Bianca Mihai — Daria, Marian Simion — antrenorul, Maria Fekete — Irina, Orlando Chirvase — Leonard, Sorin Leoveanu — George, Robert Soare — Scundu’, Narcis Romulus Dobrin — Buzatu. Filmările au avut loc în perioada 15 august – 25 septembrie 2014, la Sf. Gheorghe, Sibiu și București.

La cinci ani după ce a câștigat Marele Premiu al Juriului de la Berlinale și Premiul Alfred Bauer cu primul său lungmetraj, „Dacă vreau să fluier, fluier”, Florin Şerban a prezentat Box. Este o explorare interesantă și intrigantă a două vocații aparent foarte diferite, dar este și o poveste de dragoste emoționantă.

În „Dacă vreau să fluier, fluier”, Şerban l-a prezentat pe George Piştereanu, iar pentru Box, l-a descoperit pe Rafael Florea, cea mai convingătoare prezenţă a filmului, în ciuda faptului că este un actor neprofesionist. De fapt, regizorul își înconjoară protagonistul masculin cu actori neprofesioniști, exacerbând astfel aspectele periculoase și neîmblânzite ale vieții lui Rafael. Florea este marea descoperire a lui Box și un talent de reținut.

Așadar, dacă ești curios, găsești filmul pe Netflix.