24 aug. 2023 | 11:42

Filmul românesc de pe Netflix care te va emoționa până la lacrimi: drama în care joacă Adrian Titieni

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix care te va emoționa până la lacrimi: drama în care joacă Adrian Titieni

Filmul românesc de pe Netflix Marița este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existenţa unui tânar – acela al desprinderii de tată.

Miza este aceea ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el.

Filmul românesc de pe Netflix la care vei suspina

Așadar, Marița este un film românesc dramatic din 2017 care a fost regizat de Cristi Iftime (debut regizoral). Rolurile principale au fost interpretate de Alexandru Potocean, Adrian Titieni și Lucian Iftime. Pelicula românească a avut premiera mondială la 4 iulie 2017 la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary și la 1 decembrie 2017 în cinematografele din România.

Astfel, filmul românesc spune povestea lui Costi (Alexandru Potocean) care, sătul de problemele conjugale, se întoarce la tatăl său pentru a-i asculta poveștile. Marița, care este titlul filmului de pe Netflix, este o bătrână Dacie a lui Sandu.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuţie pe actorii Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huţuleac, Bogdan Dumitrache şi Ana Ciontea.

Scenariul a fost scris de Iftime pe vremea când era în anul II la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică. Este o producție cu un buget redus, făcută între prieteni, iar acest lucru răzbate dincolo de ecran, unde poți aprecia chimia firească a actorilor. Filmările au fost realizate în Cluj-Napoca, Dej, Pasul Tihuța și un sat din Vatra Dornei, în toiul iernii.

Lungmetrajul românesc fost inclus în secțiunea competițională „East of the West” la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary din 2017 (alături de Ouăle lui Tarzan de Alexandru Solomon și Breaking News de Iulia Rugină). De asemenea, drama românească a intrat în competiția oficială a Bosphorus Film Festival de la Istanbul din 17 – 26 noiembrie 2017.

Mai mult, filmul românesc a primit premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiția ”East of the West” a Festivalului Internațional de la Karlovy Vary și trofeul Anonimul.