07 apr. 2023 | 11:01

Primele imagini după explozia de la șantierul naval Midia. Trei persoane, rănite. Foto

ULTIMA ORĂ
Primele imagini după explozia de la șantierul naval Midia. Trei persoane, rănite. Foto

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la șantierul naval Midia. Trei persoane au fost rănite. ISU Dobrogea a transmis care a fost cauza deflagrației.

Update vineri, 7 aprilie, ora 11:01. Explozia a avut loc în sala de motoare, când muncitorii tăiau cu un flex un rezervor metalic de ulei. Din cauza reziduurilor acumulate în acel rezervor, s-a produs deflagrația, la primele scântei ale aparatului.

Unul dintre muncitori a suferit arsuri de gradul 2-3 pe față și un altul a fost scos de colegi cu brațele rănite. ISU Dobrogea a transmis că una dintre cele trei victime a fost transportată la spital, iar celelalte două au primit îngrijiri la fața locului. Acestea nu au prezentat traumatisme sau alte afecțiuni medicale și au refuzat transportul la spital.

„Nava era ancorată la doc, se executau reparații, motiv pentru care a avut loc explozia. A fost vorba de o acumulare de gaze care s-a aprins și a avut loc explozia respectivă”, a declarat Alexandru Costache, șef centru operațional ISU Dobrogea.

Primele imagini după explozia de la șantierul naval Midia. Trei persoane, rănite. Foto

Primele imagini după explozia de la șantierul naval Midia

Știrea inițială:

Cauza exploziei de pe șantierul naval Midia

În urma exploziei de pe șantierul naval Midia a fost solicitată intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța.

Conform ISU Dobrogea, explozia a avut loc în urma unei acumulări de gaze, în timp ce se făceau reparații la o navă. Conform presei locale, aceasta se numește Maddox, transportă mărfuri generale și a fost construită în 1995, având pavilion Sierra Leone.

Din primele informații, deflagrația a izbucnit de la un motor termic. ISU a precizat că aceasta nu a fost urmată de un incendiu.

Trei victime în urma exploziei

Două dintre cele trei victime au suferit arsuri la nivelul feței, iar cea de-a treia a fost intoxicată cu fum. Toate cele trei persoane primesc îngrijiri medicale de la echipajul Serviciului de Ambulanță Constanța care a intervenit la fața locului, urmând să fie transportate la spital.

Cele trei victime nu ar fi de naționalitate română. Ar fi vorba despre angajați musulmani care lucrau pe șantier în momentul exploziei.

La fața locului intervine Stația Midia cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un ATC și un echipaj SMURD B, Detașamentul Port cu autospeciala pentru victime multiple, Detașamentul Fripis cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o descarcerare și Detașamentul Palas cu un SMURD C. În sprijinul acestora au fost trimise și două ambulanțe SAJ.