03 mai 2023 | 09:31

Elon Musk, ”desființat” de fostul CEO al Twitter: ”totul a luat-o razna”

ACTUALITATE
Elon Musk, ”desființat” de fostul CEO al Twitter: ”totul a luat-o razna”

Acțiunile lui Elon Musk din ultimele luni au fost foarte criticate și, nu de puține ori, au dus la dezastre financiare semnificative. Până și miliardarul care a fost mult timp cel mai bogat din lume nu mai este nici pe departe lider în clasamentul Forbes.

Elon Musk a pierdut câteva zeci de miliarde de dolari în ultimul an, iar șansele să îl mai depășească vreodată pe Bernard Arnault cu ale sale 236,7 miliarde de dolari sunt infime spre inexistente. În cazul în care mai era vreun dubiu legat de faptul că șeful Tesla trece printr-o succesiune agresivă de decizii neinspirate, acesta a fost spulberat de fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey.

Jack Dorsey îl atacă pe Elon Musk

Într-o serie de mesaje pe marginea modului în care Elon Musk conduce Twitter, Jack Dorsey a criticat în mod deschis acțiunile actualului CEO al platformei de microblogging. Fostul CEO al Twitter a afirmat că ”totul a luat-o razna” la Twitter și, în opinia sa, Musk ”ar fi trebuit să renunțe la achiziție”, când a avut ocazia.

Afirmațiile lui Dorsey au fost făcute pe cea mai nouă rețea de socializare din spațiul public, Bluesky. Aceasta a fost creată de fondatorul Twitter ca o alternativă la fosta sa platformă online, iar utilizatorii l-au stârnit să explice cum vedea acțiunile lui Elon Musk.

Întrebat dacă, în opinia sa, Elon Musk este potrivit pentru a conduce Twitter, fără echivoc, acesta a răspuns negativ. „Nu. Nici nu cred că a acționat corect după ce și-a dat seama că momentul este prost. Nici nu cred că consiliul de administrație ar fi trebuit să forțeze vânzarea. Totul a luat-o razna”, a scris Dorsey.

Pe de altă parte, fostul CEO al Twitter și-a exprimat entuziasmul pe marginea faptului că, și la ora actuală, se construiesc noi rețele de socializare, precum Bluesky. Ca referință, Dorsey a susținut Bluesky din 2019, când încă era CEO al Twitter.

Este important de reținut că afirmațiile lui Dorsey reprezintă o schimbare de atitudine la 180 de grade față de acum un an, când afirma că Elon Musk este ”singura soluție” pentru a prelua Twitter. Tot în aprilie 2022 spune că are încredere în ”misiunea lui Musk de a extinde lumina conștiinței” prin rețeaua de socializare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele