26 oct. 2023 | 09:51

După Netflix și Disney+, prețurile la abonamentele Apple TV+ s-au dublat într-un an: Cât scoți din buzunar ca să vezi filme pe platformă

ACTUALITATE
După Netflix și Disney+, prețurile la abonamentele Apple TV+ s-au dublat într-un an: Cât scoți din buzunar ca să vezi filme pe platformă

Prețurile Apple TV+ s-au dublat în puțin peste un an. Planurile Apple One, Arcade și News+ sunt acum și mai scumpe.

Prețurile Apple TV+, mai mari

Apple crește prețurile mai multor dintre serviciile sale de abonament în SUA și pe alte piețe. Creșterile de preț pentru Apple TV+, Apple Arcade și Apple News+ vor intra în vigoare imediat pentru noii veniți.

„Abonații existenți vor vedea aceste creșteri de preț 30 de zile mai târziu, la următoarea lor dată de reînnoire”, a declarat Apple pentru Engadget, într-un comunicat.

„Ne concentrăm pe oferirea celor mai bune experiențe posibile pentru clienții noștri, adăugând constant divertisment, conținut și funcții inovatoare de înaltă calitate la serviciile noastre”.

Vezi și: Disney+ schimbă prețurile la abonamente. Ce se întâmplă în contul tău, legătura cu Hulu

Vezi și: Taxe suplimentare pentru utilizatorii Netflix România. Care sunt tarifele noi

În SUA, prețul Apple TV+ crește cu trei dolari pe lună, până la zece dolari. Planul anual TV+ a crescut de la 69 de dolari la 99 de dolari. Apple Arcade costă acum șapte dolari pe lună, în loc de cinci. În ceea ce privește Apple News+, acum vei scoate din buzunar 13 dolari pe lună pentru un abonament independent, de la zece dolari. Prețurile Apple Music și Apple Fitness+ rămân aceleași.

După cum subliniază MacRumors, acestea sunt primele creșteri de prețuri pentru Apple Arcade și Apple News+, de când compania a lansat aceste servicii în urmă cu aproape patru ani. Costul unui abonament Apple TV+ s-a schimbat ultima dată în octombrie 2022, când a crescut de la cinci la șapte dolari pe lună, ceea ce înseamnă că prețul serviciului s-a dublat în puțin peste 12 luni.

Cât scoți din buzunar, de fapt

În conformitate cu creșterea serviciilor individuale, Apple modifică și prețurile planurilor Apple One. Un abonament individual costă acum 19,95 USD pe lună și include Apple Arcade, Apple Music, Apple TV+ și 50 GB spațiu de stocare iCloud. Un plan de familie, care este partajat între până la șase persoane și include 200 GB spațiu de stocare total iCloud, este acum de 25,95 USD pe lună (de asemenea, o creștere de  trei dolari).

Vezi și: După ce a interzis împărțirea contului cu alte persoane, Netflix crește și prețul planului său premium

Cel mai înalt nivel Apple One este Premier, care se pliază în accesul Apple Fitness+ și Apple News+ și crește spațiul de stocare iCloud la 2TB pentru până la șase persoane. Acum costă 37,95 USD pe lună, cu cinci dolari mai mult decât înainte.

Servicii precum acestea au devenit o parte din ce în ce mai importantă a afacerii Apple în ultimii ani. În al doilea trimestru al anului 2023, veniturile din Serviciile Apple (care includ și AppleCare și App Store) au atins un maxim istoric de 21,2 miliarde de dolari.

Apple a anunțat creșterile de prețuri chiar înainte de a-și dezvălui câștigurile pentru perioada iulie-septembrie, ceea ce va face pe 2 noiembrie. De asemenea, compania a organizat un alt eveniment de produs pentru 30 octombrie, în timpul căruia ne așteptăm să vedem noul MacBook Pro și modelele iMac.