14 ian. 2023 | 20:42

Dispariția misterioasă a patronului Bismobil Kitchen, firma care a păgubit sute de români cu promisiunea că le vinde mobilă și electrocasnice

ULTIMA ORĂ
Dispariția misterioasă a patronului Bismobil Kitchen, firma care a păgubit sute de români cu promisiunea că le vinde mobilă și electrocasnice

Una dintre cele mai recente înșelăciuni la nivel național ia o întorsătură neașteptată după ce disparția patronului firmei de mobilă dă românilor și mai puține speranțe de a-și recupera pagubele.

Patronul firmei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran este de negăsit. Sute de români au rămas și fără bani, și fără mobilă sau electrocasnice după ce comenzil lor nu au mai fost onorate. Poliția a deschis un dosarpenal pe numele bărbatului care este dispărut acum fără urmă.

Românii care sperau să își utileze casa cu mobilă luxoasă au din ce în ce mai puține speranțe în acest sens după ce reprezentanții companiei Bismobil Kitchen au închis toate showroom-urile din țară și au dispărut cu banii acestora.

În ciuda faptului că atât cei păgubiți, cât și presa au încercat să ia legătura cu aceștia, ei sunt de negăsit. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală după ce mai multe plângeri ale românilor păgubiți au fost depuse, iar numărul acestora continuă să crească. Poliția municipiului Cluj-Napoca s-a sesizat din oficiu în urma informațiilor apărute în spațiul public.

Dispariția patronului firmei de mobilă care a înșelat sute de români ridică semne de întrebare

Bismobil Kitchen  a fost fondată de către un cetățean de origine moldoveană, Mihail Șaran care oferta produse electrocasnice și mobilier de bucătărie de lux. Mulți dintre cei păgubiți au achitat integral contravaloarea mobilierului, în timp ce restul, o parte din aceasta.

Deși compania trebuia să onoreze sute de comenzi, acestea nu au mai ajuns niciodată la clienți. În speranța că vor găsi pe cineva la unul dintre showroom-urile din țară, aceștia au mers să afle care este problema, însă surpriza a fost și mai mare atunci când au văzut că obloanele erau trase și nimeni nu mai e de găsit.

În Constanța, Poliția Locală a pus lacătul pe reprezentanța companiei după ce proprietarul spațiului a afirmat că obligația de plată lunară nu a mai fost onorată. De asemenea, angajații companiei au plecat din cauza faptului că salariile nu le-au mai fost plătite.

Cazul nu este unul local, având în vedere că există români în aceeași situație și în alte orașe precum Iași, București și Sibiu. Bismobil Kitchen nu deținea propria sa fabrică de mobilier, astfel că apela la alte companii pentru a produce mobila. Acestea din urmă au devenit la rândul lor victime ale companiei basarabeanului după ce nu le-au mai fost plătite serviciile.