04 iul. 2023 | 09:05

Dezastrul de pe DN1, confirmat oficial: așa știi că nu ai nicio șansă să ajungi la București, la Brașov. Valea Prahovei, ”blocată” toată luna

ACTUALITATE
Dezastrul de pe DN1, confirmat oficial: așa știi că nu ai nicio șansă să ajungi la București, la Brașov. Valea Prahovei, ”blocată” toată luna

DN1 reprezintă cea mai circulată arteră rutieră din România, drumul de la Brașov la București și invers fiind o sursă constantă de stres și nervi pentru șoferii autohtoni. Pentru că traficul haotic nu era însă suficient, autoritățile s-au gândit și să asfalteze Valea Prahovei în mijlocul verii pentru simplu fapt că ”până acum a plouat”.

Aproximativ 12 kilometri de drum între Predeal și Brașov vor fi asfaltați în perioada imediat următoare. Reparațiile durează întreaga lună, iar conform oficialilor CNAIR, principalul argument pentru care aceste lucrări vor îngenunchea traficul pe DN1 în plin sezon are legătură cu precipitațiile din ultima perioadă. Lucrările încep astăzi, 4 iulie și se reflectă în restricții de circulație între Predeal și Dârste (intersecția cu Centura Brașov), urmând să fie menținute pentru întreaga lună a lui Cuptor.

DN1, sursă de nervi și haos în luna iulie pentru șoferii din România

„ATENȚIE ! De mâine (n.r 4 iulie) încep lucrările pregătitoare (frezarea stratului de uzură) pentru așternerea unui covor asfaltic pe DN 1 între Timișul de Sus (zona Cotul Donului) și intrarea în municipiul Brașov. Preconizăm că lucrările (frezare și așternere) vor dura aproximativ o lună și vor necesita închiderea traficului pe o bandă în zona intervenției. Pentru evitarea ambuteiajelor vă recomandăm ca pe perioada lucrărilor să evitați zona și să folosiți traseele alternative:

– DN73A, Predeal – Râșnov

– DN1A, Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, a transmis luni DRDP Brașov.

Argumentul principal al drumarilor în această situație este că s-a deteriorat semnificativ carosabilul și trebuie înlocuit stratul de uzură.

Anunțul de la momentul de față atrage atenția asupra multiplelor tentative de fluidizare a traficului pe Valea Prahovei, în contextul în care este improbabil ca, pe parcursul vieții noastre, să existe autostradă de la Brașov la Ploiești. Se discută de pasaje la Sinaia Sud/Nord și Predeal, de modernizarea Drumului Județean pe Valea Doftanei, de Centuri la Comarnic și Bușteni. În practică, românii se vor mai chinui mulți ani de acum înainte să parcurgă cei 160 de kilometri dintre Brașov și București.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele