28 dec. 2023 | 11:57

Darius Olaru de la FCSB, dorit de două echipe din Belgia. Cine are cele mai mari șanse să-l transfere

SPORT
Darius Olaru de la FCSB, dorit de două echipe din Belgia. Cine are cele mai mari șanse să-l transfere

Două cluburi de tradiție din Belgia își doresc să-l transfere în aceast iarnă pe Darius Olaru de la FCSB. Ziariștii belgieni au anunțat cine are șanse mai mari să obțină semnătura mijlocașului, datorită bugetului ridicat. Cât cere Gigi Becali pe jucătorul său.

Echipele care îl doresc pe Darius Olaru

Darius Olaru (25 de ani), căpitanul celor de la FCSB, a reușit să marcheze zece goluri și să ofere două pase decisive în 21 de partide, motiv pentru care a intrat în vizorul câtorva formații din vestul Europei. Astfel, ar putea să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar în această iarnă.

Monza din Serie A, dar și Gent și Anderlecht din Belgia ar fi formațiile care se interesează deja de serviciile lui Darius Olaru. Ziariștii de la publicația belgiană Voetbalnieuws au scris despre ”lupta pe care o vor da Anderlecht și Gent” pentru a obține semnătura mijlocașului de la FCSB, însă șanse mai mari pentru a-l transfera are a doua formație, datorită bugetului mult mai mare.

Darius Olaru de la FCSB, dorit de două echipe din Belgia. Cine are cele mai mari șanse să-l transfere

Darius Olaru joacă la FCSB.

”Anderlecht și Gent par să fie una la gâtul alteia în următoarele luni. Cele două s-ar putea confrunta și în perioada de transferuri, cu Darius Olaru pe lista de mercato a amândurora. (…)

Prețul solicitat pentru Olaru ar putea fi peste bugetul lui Gent, care are resurse limitate, însă Anderlecht și-ar putea permite să plătească”, notează belgienii.

Cât cere Gigi Becali pentru Darius Olaru

Mijlocașul Darius Olaru este cel mai bine cotat jucător din campionatul românesc, potrivit Transfermarkt, care a actualizat valorile fotbaliștilor din Superliga României. Astfel, cota de piață a acestuia a crescut cu 1,2 milioane de euro, de la 5,3 milioane de euro, la 6,5 milioane de euro.

Darius Olaru a fost cumpărat de FCSB în iarna anului 2020 de la Gaz Metan Mediaș, pentru 600.000 de euro și s-a impus ca titular în garnitura de start a roș-albaștrilor. În decurs de cinci sezoane, mijlocașul a strâns 160 de partide în toate competițiile.

Citește și: Jucătorul pe care Gigi Becali l-a sfătuit să se retragă de la națională a dat „cărțile pe față”. Ce spune Darius Olaru despre disputa cu Edi Iordănescu

Gigi Becali spunea recent că îl va vinde pe Darius Olaru în această iarnă echipei care va plăti șapte milioane de euro pentru jucătorul său.

Am cerut șapte milioane de euro. Dacă dau șapte milioane, bine. Nu contează țara, contează doar cine dă șapte milioane. Se face în iarna asta dacă dau cele șapte milioane.

Eu nu fac lupta la titlu. Eu fac bani. Mie îmi trebuie bani ca să mă lupt la titlu. Așa știu eu. Voi, ce știți voi, treaba voastră.”, a spus Gigi Becali.

Dar căpitanul lui FCSB poate pleca pentru o sumă mai mică, deoarece înțelegerea dintre el și roș-albaștrii prevede o clauză de reziliere în valoare de cinci milioane de euro.

Obiectivele lui Darius Olaru

După ultimul meci disputat în acest an, cu Poli Iași, Darius Olaru a spus că nu se gândește la un transfer în această iarnă, ci obiectivele lui sunt să câștige titlul de campion cu FCSB și să joace la EURO 2024, unde România s-a calificat după o pauză de opt ani.

Citește și: Topul salariilor de la FCSB, după venirea lui Vlad Chiricheș. Cine este cel mai bine plătit jucător

Anul acesta am început foarte bine față de anul trecut. Toți ne dorim să câștigăm titlul. Mă gândesc și la EURO, dar mai este mult până acolo. Trebuie să muncesc și să dovedesc că merit să fiu acolo”, a declarat Darius Olaru, după ultimul meci al anului.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele