07 sept. 2023 | 20:25

Cum transformi tastatura de la iPhone în trackpad sau touchpad, la ce ajută

ACTUALITATE
Cum transformi tastatura de la iPhone în trackpad sau touchpad, la ce ajută

Poate suna ciudat la început, dar, dacă dorești, îți poți transforma tastatura iPhone-ului într-un trackpad.

În timpul redactării mesajelor pe iPhone-urile noastre, cu toții am întâmpinat dificultăți în plasarea corectă a cursorului, evidențierea cuvintelor greșite sau ștergerea accidentală a literelor pe care nu intenționai să o faci.

Poate dorești să pui cursorul la începutul unei propoziții pentru a scrie cu majuscule un cuvânt sau în mijloc pentru a adăuga un semn de punctuație, dar greșirea de câteva ori, mai ales când există prea mult text pe ecran, poate fi foarte frustrant. Aceasta este o problemă foarte frecventă cu care se confruntă mulți utilizatori.

Din fericire, Apple a inclus o caracteristică ascunsă în iPhone-urile sale care rezolvă această problemă. Funcția îi ajută pe utilizatori să ajungă la locul exact din textul de pe ecran unde doresc să facă editări.

Pentru a transforma tastatura iPhone-ului într-un trackpad, nu trebuie nici să descarci o aplicație terță și nici să cauți prin meniurile complicate din setări.

Cum transformi tastatura de la iPhone în trackpad

Atingând și menținând apăsat pe bara de spațiu, poți transforma tastatura iPhone-ului într-un trackpad care te ajută să plasezi punctul de inserare cu o precizie mult mai mare, cum ar fi trackpad-ul tastaturii unui MacBook.

  • În timp ce tastezi sau editezi un text, apasă și menține apăsată tasta spațiu din partea de jos a tastaturii iOS cu degetul mare până când toate tastele dispar.
  • Trage degetul mare pentru a muta cursorul pe ecran. Reține că poți utiliza întreaga tastatură ca trackpad, dar tastele vor reapărea odată ce ridici degetul mare.
  • Cu cât tragi mai repede degetul mare, cu atât este mai mare distanța pe care o acoperă cursorul pe ecran. Acest lucru ar putea fi util, mai ales atunci când parcurgi un text mare.
  • Cu cât îți miști mai încet degetul mare, cu atât este mai mare precizia în plasarea cursorului.
  • De asemenea, poți intra în modul trackpad, utilizează celălalt deget pentru a selecta textul și apoi utilizează trackpad-ul pentru a regla selecția.