07 iul. 2023 | 11:17

Cum arată interiorul trenului blindat de lux al lui Vladimir Putin – care are propriul salon de înfrumusețare

ULTIMA ORĂ
Cum arată interiorul trenului blindat de lux al lui Vladimir Putin - care are propriul salon de înfrumusețare

Un raport publicat de Centrul de Dosare dezvăluie cum arată interiorul trenului de lux al lui Putin. Trenul, a cărui construcție a costat cel puțin 6,8 miliarde de ruble, este dotat cu un cinematograf, un centru spa și o sală de sport. De asemenea, are o cameră de înfrumusețare care include aparate antiîmbătrânire, se arată în raport.

Cum arată trenul de lux al președintelui rus

Trenul blindat de lux al președintelui rus Vladimir Putin este dotat cu o cameră de înfrumusețare, aparate antiîmbătrânire și o sală de sport, potrivit unui nou raport.

Mai multe fotografii și schițe ale trenului au fost publicate miercuri într-o investigație comună a Centrului de Dosare, CNN, Süddeutsche Zeitung, Westdeutscher Rundfunk și Norddeutscher Rundfunk.

Instituțiile media au citat documente ale serviciilor de informații, interviuri cu foști oficiali și cel puțin 25.500 de documente interne aparținând Zircon Service, compania care a asigurat mentenanța trenului timp de decenii.

Trenul i-a costat pe contribuabili cel puțin 6,8 miliarde de ruble (74 de milioane de dolari), potrivit raportului, adăugând că întreținerea și mentenanța costă aproximativ 1,45 miliarde de ruble (15,8 milioane de dolari) pe an.

Trenul este alcătuit din 22 de vagoane, deși nu toate sunt folosite întotdeauna în același timp, a constatat ancheta.

Opt dintre ele sunt vagoane tehnice, care adăpostesc centre de comunicații, echipamente de satelit și o stație de alimentare cu energie diesel.

Celelalte vagoane sunt dotate cu restaurante, un cinematograf și o sală de mese somptuoasă, precum și cu o baie de aburi hammam turcesc și o sală de înfrumusețare, se arată în raport.

Camera de înfrumusețare include un pat de masaj

Camera de înfrumusețare, care este izolată fonic, are de toate, de la „aparate antiîmbătrânire” la „emulsie de fermitate” și măști faciale cu „flori de cireș”, conform rapoartelor. De asemenea, la bord se află echipamente pentru urgențe de salvare a vieții, cum ar fi un ventilator și un defibrilator, precum și un monitor pentru pacienți.

Un alt vagon a fost transformat într-o sală de gimnastică, care este echipată cu o bancă de presă, o mașină de hiperextensie și gantere cu o greutate de până la opt kilograme, se arată în raport.

Echipa de securitate a lui Putin, Serviciul de Securitate Prezidențială (SBP), a cerut, de asemenea, în mod special ca sala de sport să includă echipamente de exerciții pentru „antrenarea mușchilor coapselor”, a adăugat raportul.

Zvonurile privind presupusa obsesie a lui Putin cu privire la sănătate și la felul în care arată există de mult timp în Rusia.

De asemenea, Putin a cerut în mod special un sistem special de comunicații în trenul său, care îi permite să se uite la televizor fără întrerupere în timp ce se deplasează prin tuneluri, potrivit ultimei anchete.

Acesta este întotdeauna deservit de zeci de angajați care trebuie să treacă prin carantină înainte de a lucra în tren atunci când Putin este prezent.

„Oamenii sunt întotdeauna pregătiți… astfel încât să fie deja „curați” și să poată merge cu președintele atunci când acesta se află la bord”, a declarat la începutul acestui an Gleb Karakulov, fostul căpitan al Serviciului Federal de Gardă – un grup însărcinat cu protejarea oficialilor de cel mai înalt rang din Rusia – pentru Centrul de Dosare.

Aceasta pare a fi o procedură standard pentru Putin, care a început să ia măsuri extreme pentru a se izola în timpul pandemiei COVID-19 – și se pare că nu s-a mai oprit.

Un raport publicat în iunie 2020 a constatat că acesta a construit un tunel special de dezinfecție în palatul său din Novo-Ogaryovo, prin care toți vizitatorii trebuiau să treacă.

Sala de mese are o masă lungă și scaune de catifea

Putin nu este paranoic doar în privința sănătății sale, ci și a securității sale. Trenul blindat circulă pe o rețea feroviară secretă care include linii paralele și stații în apropierea reședințelor sale din întreaga Rusie. Acest lucru a fost raportat anterior de către publicația rusă de investigații Proekt.

Dar cea mai recentă investigație detaliază cât de bine protejat este trenul, constatând că totul, de la pereți, uși și ferestre, este antiglonț.

Karakulov a declarat anterior pentru Centrul de Dosare că trenul are, de asemenea, un orar secret, astfel încât să se poată deplasa discret.

Sursa foto: Dossier Centre