28 mart. 2023 | 16:55

Criza din 2008 urmează să se repete, cred românii: totuși, există o soluție pentru românii care nu vor să ajungă săraci

ACTUALITATE
Criza din 2008 urmează să se repete, cred românii: totuși, există o soluție pentru românii care nu vor să ajungă săraci

Percepția românilor obișnuiți asupra viitorului economiei naționale nu este tocmai optimistă, dacă luăm în considerare datele unui sondaj recent realizat în rândul utilizatorilor Upriserz.

Din nefericire, un procent semnificativ de respondenți anticipează venirea crizei economice peste noi, oamenii par să-și fi pierdut speranța unui trai mai bun în viitorul apropiat. Desigur că există și opinii contrare acestui scenariu negru, însă procentul celor optimiști pălește în fața celor ce văd cu ochi negativi evoluția economică.

Potrivit analizei citate mai sus, utilizatorii Upriserz sunt în mare parte de părere că economia românească se îndreaptă către o criză (40%), potrivit unui sondaj realizat de platforma educațională online, dedicată antreprenorilor și profesioniștilor din piața muncii. În același timp, 14% dintre respondenți consideră că România se va bucura de o creștere economică, în timp ce 21% sunt de părere că vom avea o scădere, respectiv stagnare economică (13%).

Cum să te pui și tu la adăpost de o criză economică

Specialiștii trag însă un semnal de alarmă cu privire la aceste percepții și susțin că îngrijorarea fără acțiune nu valorează prea mult. Ne putem proteja de turbulențele economice prin educație financiară. Mulți români au impresia că ai nevoie de un capital financiar enorm pentru a-ți permite să traversezi o criză, dar în fapt, pașii mici și corecți în plan economic te pot proteja și pe tine.

„Vremurile prin care trecem acum se simt câteodată pline de incertitudine și neprevăzut, însă prin educație putem să depășim orice obstacol și să găsim moduri de a ne bucura de pasiunile noastre. Cursurile pe care le oferim se adresează tuturor categoriilor de persoane, indiferent de venit, care sunt dispuși să investească în învățare și în dezvoltarea lor permanentă.

Ne-am propus ca anul acesta să ajungem la 30.000 de cursanți noi, fiindcă ne dorim ca acest trend legat de educație să crească în continuare pe plan local și să rămânem în topul preferințelor românilor. Ne dorim să propunem constant cursuri care se potrivesc cu interesele lor și să venim în întâmpinarea nevoilor lor de învățare.

Sunt de părere că educația financiară este esențială, nu numai când accesezi un credit, dar în viața de zi cu zi, pentru a te ajuta să îți gestionezi mai bine finanțele, investițiile, inclusiv să-ți crești un business. Pe scurt, obiectivul nostru este să ajutăm cât mai mulți români să aibă o relație sănătoasă cu banii”, a declarat Lorand Soares-Szasz, CEO Upriserz.