15 oct. 2023 | 07:25

Contul Steam în valoare de 1,5 milioane de dolari, cel mai valoros din lume: Ce măsuri a luat compania împotriva jucătorului

ACTUALITATE
Contul Steam în valoare de 1,5 milioane de dolari, cel mai valoros din lume: Ce măsuri a luat compania împotriva jucătorului

Valve a interzis un comerciant proeminent și oarecum controversat de skin Counter-Strike, St4ck, al cărui cont se laudă cu unul dintre cele mai valoroase stocuri pe care le veivedea vreodată: după unele estimări, este al treilea cel mai valoros skin CS de pe piață.

O legendă vie

Stabilirea prețurilor în CS este întotdeauna un joc de ghicire, deoarece atunci când vorbim de articole rare, te bazezi pe intermediari și furnizori terți pentru evaluări, dar PriceEmpire evaluează inventarul St4ck la 1,45 milioane USD și listează articole, inclusiv o fabrică de suveniruri. Noul AWP Dragon Lore (400.000 USD), cinci autocolante Katowice 2014 (90.000 USD bucata) și o tonă metrică de arme și cuțite care costă între 5.000 USD și 40.000 USD.

Citește și Counter Strike 2 aduce lucruri cu adevărat noi: ce pregătește Valve pentru fanii săi

Motivul interzicerii a fost neclar, unii spunând că este o interdicție automată declanșată de utilizatorul care spune ceva urât într-un comentariu Steam, dar nu există dovezi în acest sens. Alții au speculat că ar putea avea legătură cu reputația lui St4ck ca un presupus escroc și nu trebuie să te întorci prea mult înapoi pentru a găsi o multitudine de videoclipuri despre modul în care acest utilizator aparent a înșelat unii oameni pentru ce, în contextul contului lor, sunt sume relativ neplăcute, cum ar fi 30.000 USD. St4ck a fost, de asemenea, acuzat că a înșelat jucătorii pentru skin-uri și că a refuzat să plătească pentru bunurile primite.

Motive neclare

St4ck este o cifră dezbinătoare în cel mai bun caz. Reputația lor a fost construită prin cadouri, iar nivelul lor incredibil de Steam de 5001 a atras, evident, atenția proprie. St4ck a fost în ultimii ani puțin mai liniștit, totuși, destul de ironic, și-a anunțat revenirea la începutul anului cu o postare intitulată „2023 este anul revenirii”.

Citește și Valve a luat o măsură drastică: cum au fost pierduți peste 2 milioane de dolari în Counter Strike

Contul a fost lovit de o interdicție comunitară, mai degrabă decât de o interdicție VAC, ceea ce pune în limbo acel inventar scump. Interdicțiile comunitare pot fi emise pentru orice, de la chat abuziv la activități ilegale (cum ar fi, eh, vânzarea de skinuri CS pe bani reali).

Cu toate acestea, la fel de repede pe cât a fost banat, contul lui St4ck a fost repus în drepturi.