06 oct. 2023 | 11:55

Concedieri în lanț la Meta. Planurile eșuate ale lui Zuckerberg, iadul angajaților săi

ACTUALITATE
Concedieri în lanț la Meta. Planurile eșuate ale lui Zuckerberg, iadul angajaților săi

Meta intenționează să-și concedieze angajații de la Reality Labs, care se concentrează pe dezvoltarea metaversului.

Vezi și: Șeful Facebook anunță un plan îndrăzneț: va integra inteligența artficială în fiecare produs Meta

Meta a refuzat să comenteze zvonurile

Angajații au fost anunțați despre aceste disponibilizări printr-o postare pe forumul intern al Meta, numit Workplace, la începutul acestei săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al Meta a refuzat să comenteze aceste planuri, iar Reuters nu a reușit să obțină informații precise cu privire la numărul exact de angajați care vor fi afectați de aceste concedieri în cadrul unității Facebook Agile Silicon Team, responsabilă cu dezvoltarea de cipuri personalizate pentru dispozitivele Meta.

Vezi și: Meta riscă o nouă amendă: cât de mare este suma, ce a făcut de data aceasta

Metaversul lui Zuckerberg, un eșec colosal

În cazul în care aceste reduceri se dovedesc a fi semnificative, ele ar putea pune în pericol proiectul CEO-ului Mark Zuckerberg de a crea produse de realitate augmentată și virtuală care să permită accesul la lumi virtuale immersive.

FAST, care are aproximativ 600 de angajați, a fost responsabil de dezvoltarea de cipuri personalizate pentru a îmbunătăți performanța dispozitivelor Meta și pentru a le face să funcționeze mai eficient, diferențiindu-le de alte produse existente pe piața realității augmentate și virtuale.

Cu toate acestea, Meta a întâmpinat dificultăți în producția de cipuri care să poată concura cu cele oferite de furnizori externi și a colaborat cu Qualcomm pentru a produce cipuri pentru dispozitivele sale de pe piață.

Planurile de restructurare a diviziei FAST erau așteptate încă din primăvară, atunci când Meta a numit un nou CEO pentru a superviza această unitate.

Pe lângă acestea, o unitate separată de producție de cipuri din cadrul diviziei de infrastructură a Meta, cu accent pe inteligența artificială, s-a confruntat și ea cu provocări, informează economedia.ro.

Recent, șeful acestei unități a anunțat că își va părăsi funcția, însă Meta a numit un nou lider pentru a continua eforturile în această direcție.

Meta produce, în prezent, o serie de produse, inclusiv căști de realitate mixtă numite Quest și ochelari inteligenți dezvoltați împreună cu Ray-Ban EssilorLuxottica. Compania a anunțat recent noi versiuni ale acestor produse la conferința sa anuală Connect.

Vezi și: Meta are probleme în Europa: Amenda uriașă pentru gigantul tehnologic

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele