17 iul. 2023 | 13:11

Cine este Simona Bucura-Oprescu, cea care îi va lua locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii

ULTIMA ORĂ
Cine este Simona Bucura-Oprescu, cea care îi va lua locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii

Simona Bucura-Oprescu este numele vehiculat pentru a prelua Ministerul Muncii, după demisia lui Marius Budăi. Fostul ministru a demisionat în urma scandalului privind azilele groazei. Acum, PSD urmează să numească în mod oficial pe cineva în fruntea ministerului.

Cine îi ia locul lui Budăi la Ministerul Muncii

Se pare că Simona Bucura-Oprescu va fi noul ministru al Muncii. Astăzi, 17 iulie, PSD a validat-o pentru a ocupa funcția pe care Budăi a părăsit-o.

Simona Bucura-Oprescu este deputat PSD și a ajuns deja la al treilea mandat. Totodată, ea este președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Social-democrata are 43 de ani și a absolvit Facultatea de Științe Economice de la Craiova, apoi a urmat studiile postuniversitare la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

Totodată, ea a urmat cursurile la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei SRI. În perioada 2004 – 2012, Bucura-Oprescu a fost consilier județean PSD în Argeș.

Ce avere are Simona Bucura Oprescu

Conform declarației de avere, aceasta nu are proprietăți. Deține o mașină pe care și-a luat-o în 2019 și a investit în titluri de trezorerie.

Ea a declarat că are o armă de vânătoare cu lunetă, care costă 6.000 de euro, dar și două credite în valoare totală de aproape 77.000 lei. 

Simona Bucura-Oprescu are aproximativ 45.000 de lei în contul și aproape 13.000 de euro.

Anul trecut, Simona Bucura Oprescu a afirmat că România are un parteneriat strategic cu China, lucru care a adus-o în vizorul publicului. 

”Relaţiile dintre România şi China sunt relaţii consistente în baza parteneriatului strategic pe care îl avem (…). Mulţumim pentru faptul că în mod constant aveţi o colaborare excelentă cu comunităţile locale din România, iar că în Argeş poarta de intrare a Chinei este oraşul Mioveni.

Apreciem preocuparea dumneavoastră şi pentru partea de mediul de afaceri şi pentru dorinţa de a pune în comun Argeşul şi regimul din China şi pentru partea de sănătate prin colaborarea cu Spitalul de la Mioveni şi pentru partea de educaţie şi apreciem foarte mult că intenţionaţi ca şi la Piteşti să fie un institut Confucius”, a declarat Simona Bucura Oprescu, potrivit presei locale.

Tot presa locală a scris că a fost protejata fostului baron PSD de Argeș Constantin Nicolescu.

Când a obținut locul de consilier județean în Argeș, ea avea 24 de ani. Totodată, din 1999 până în 2004 (când a obținut locul de consilier), în CV-ul Simonei Bucura Oprescu nu se află trecut nimic. 

Între 2014 și 2016, ea a fost prefect al județului Argeș. A mai fost și inspector șef la ITM Argeș, iar în 2019 a fost inspector general de stat și apoi adjunct la Inspecția Muncii București.