03 oct. 2023 | 10:29

Cele mai periculoase orașe din lume, lista completă. Nu trebuie să ajungi aici nici din greșeală, în vacanță, cu atât mai puțin

ACTUALITATE
Cele mai periculoase orașe din lume, lista completă. Nu trebuie să ajungi aici nici din greșeală, în vacanță, cu atât mai puțin

Deși frumoase și cu peisaje inedite, unele orașe sunt destul de periculoase. Iată cinci orașe pe care nu ar trebui să le bifezi în următoarele tale călătorii.

În timp ce călătoriile sunt una dintre cele mai mari bucurii pe care le au oamenii, în anumite locuri trebuie să iei măsuri de precauție suplimentare. Cu știri frecvente despre violență, răpiri și război între bande, este greu să ignori realitatea că există locuri periculoase în care să călătorești.

Dacă nu ai idee care sunt cele mai periculoase orașe din lume, iată în continuare o listă, ca să fii precaut în următoarea ta vacanță.

Cele mai periculoase orașe pe care nu ar trebui să le vizitezi

Un loc îngrozitor de violent, acest oraș mexican a fost, din păcate, considerat cel mai violent oraș din lume. În 2021, Zamora a înregistrat 610 crime, cu o rată a crimelor pe cap de locuitor de 196,6 la 100.000 de locuitori. Aceasta este a doua cea mai mare rată de omucideri înregistrată vreodată de MCPSCJ de când a început înregistrarea datelor în 2008. Cea mai mare parte a pericolului de aici provine din violența raportată a bandelor în care facțiunile rivale se ciocnesc unele împotriva altora, precum și poliția și cetățenii. Pe lângă crimă, Zamora este de obicei afectată de răpiri, extorcare și furturi mici, printre altele.

Vezi și Top cele mai periculoase orașe din România. Cel mai rău famat oraș este aproape de Capitală

Ciudad Obregon din Mexic se găsește în statul mexican Sonora, cu o populație de puțin peste 300.000 de locuitori. În 2021, a fost al doilea cel mai periculos oraș din lume. A înregistrat crime pe cap de locuitor de 155,77 la 100.000 de locuitori. Deși este un oraș pitoresc, Ciudad Obregon este o regiune vitală în lumea criminalității. S-a raportat că orașul joacă un rol major în cercul criminalității traficului de droguri și persoane. Drept urmare, acest lucru a dat naștere unor infracțiuni legate de bande într-un oraș care a apărut pentru prima dată pe listă abia în 2014.

Zacatecas, Mexic

În lumea călătoriilor, Zacatecas este cel mai bine cunoscut pentru exploatările sale de călătorie de aventură și este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Mexic. Din păcate, este și unul dintre cele mai periculoase orașe din lume. În 2021, s-a clasat pe locul trei pe lista locurilor nesigure, cu o rată a crimelor pe cap de locuitor de 107,47 la 100.000 de persoane. Ca și orașele de mai sus, Zacatecas a înregistrat o creștere a criminalității datorită prezenței pe scară largă a crimei organizate și a violenței legate de bande. Nu este neobișnuit să aibă loc împușcături publice și răpiri. Din cauza lipsei de resurse raportate și a corupției, forțele de ordine se luptă pentru a reduce criminalitatea.

Numeroase orașe din Mexic sunt considerate a fi periculoase

Cu o populație de puțin peste două milioane, Tijuana împarte granița cu orașul San Diego. Anterior a fost cel mai periculos oraș din lume. De atunci, s-a îmbunătățit ușor, coborând pe locul patru în 2021. Acest oraș mexican a înregistrat 2.124 de omucideri pe an, cel mai mare din țară. Cu toate acestea, rata de omor pe cap de locuitor de 103,19 la 100.000 de locuitori este a patra. Tijuana este sinonim cu sărăcia și, prin urmare, cu crime violente precum răpiri, viol și altele asemenea. Crima este alimentată și de violența bandelor dintre cartelurile de la Sinaloa și Tijuana.

Vezi și Cele mai sigure vs. periculoase orașe din România

Celaya se găsește în statul Guanajuato din Mexic și are o populație de puțin peste 740.000 de oameni, dintre care mulți sunt cetățeni model. Cu toate acestea, numeroasele mere stricate de aici au transformat acest oraș din centrul Mexicului într-o zonă criminală. Orașul suferă de un nivel ridicat de violență, ceea ce a dus la o rată a omuciderilor de 100,92 omucideri la 100.000 de locuitori. Cea mai mare parte din creșterea criminalității poate fi atribuită violenței bandelor de acolo. Bande precum cartelul Santa Rosa de Lima și cartelul Jalisco New Generation luptă pentru controlul activității ilegale a orașului.