30 oct. 2023 | 18:46

Ce face Google cu banii utilizatorilor, inclusiv ai românilor: cumpărăturile care te pun pe gânduri, se pregătesc de viitor

ACTUALITATE
Ce face Google cu banii utilizatorilor, inclusiv ai românilor: cumpărăturile care te pun pe gânduri, se pregătesc de viitor

Google e de departe cel mai puternic și notoriu gigant tech de pe mapamond, iar veniturile sale anuale se ridică la sume amețitoare pentru omul de rând, simplu utilizator al serviciilor sale.

Google se bucură de o foarte mare popularitate pe toată planeta, inclusiv în România având milioane de abonați care contribuie la bugetul colosal al gigantului.

Banii Google ne arată direcția în care se îndreaptă omenirea

Dacă te întrebi ce face Google cu banii tăi, află că-i investește în cea mai nouă tendință a omenirii – inteligența artificială.

Mai devreme sau mai târziu aceasta va cuprinde toate domeniile de activitate și probabil că ne va asista sau chiar înlocui în foarte multe dintre activități.

Google a mirosit deja trendul și nu vrea să piardă competiția pe această zonă cu alți giganți tech, așa că a pus la bătaie sume colosale de bani pentru a face față evoluției tehnologice iminente și a-și pune amprenta asupra modului în care va arăta omenirea în viitorul deloc îndepărtat.

Citește și Ce va fi nou la ChatGPT. Aplicația de inteligență artificială face un pas înspre viitor

E vorba despre miliarde de dolari investite în inteligență artificială

Conform celor mai recente informații disponibile în spațiul public, Google a încheiat un acord pentru a investi până la 2 miliarde de dolari în compania de inteligenţă artificială Anthropic, potrivit unui purtător de cuvânt al startupului, citat de Reuters.

Presa străină vorbește despre faptul că Google este deja un investitor mare în Anthropic, iar investiția proaspătă ar sublinia o intensificare a eforturilor sale de a concura mai bine cu Microsoft.

Totuși, tendința nu e urmată doar de Google. Și alți giganți tech pariază pe inteligența artificială. Amazon, de asemenea, a spus luna trecută că va investi până la 4 miliarde de dolari în Anthropic pentru a concura cu rivalii din cloud în creștere pe AI.

Citește și Euro digital este introdus la 1 noiembrie. Cine poate deține moneda și ce valoare are