14 aug. 2023 | 11:29

Câți bani câștigă influencerii români. Sumele sunt fabuloase

ACTUALITATE
Câți bani câștigă influencerii români. Sumele sunt fabuloase

Influencerii români nu o duc deloc rău. Să faci bani în timp ce faci ceea ce îți place poate să pară ca un vis pentru mulți. Totuși, dincolo de ce se vede pe ecrane sau internet, în spatele acestui job este, adesea, o muncă asiduă. Desigur, nu vorbim despre munca tradițională, de stat la birou sau o muncă fizică, însă a jobul de influencer vine cu sacrificiile și eforturile sale. Dar câți bani se fac din asta?

Câți bani face Speak

Ei bine, dacă e să luam cazul unui artist de la noi care s-a reprofilat în pandemie și a început să facă podcasturi, atunci lucrurile stau destul de bine.

Speak este printre cei mai bine cotați influenceri. Deși lumea îl cunoaște drept cântăreț, în pandemie el s-a reprofilat și a început să facă podcasturi. Acum, Speak a devenit un influencer de-a binelea.

Ștefan Sprianu este printre cei mai urmăriți creatori de conținut din România. El este asociat la trei firme care au avut în 2022 o cifră de afaceri cumulată de 3,45 milioane de lei, cu 4,4% mai mare decât cea din 2021, conform Economica.net.

Speak are 50% din firma Sold Out Network, iar cealaltă jumătate o deține Ștefania Codreanu, conform aceleași surse.

E asociat în 3 firme

Compania are activități profesionale, științifice și tehnice. Speak mai deține și firma Artprocess Music și e asociat cu o cotă de 35% la firma Stefas Elements.

Artprocess Music are activități de realizare a înregistrărilor audio și activități de editare muzicală, în timp ce Stefas Elements activează în domeniul fabricării parfumurilor și a produselor cosmetice.

Cele trei firme la care e asociat Ștefan Sprianu au avut un profit net cumulat de 1,59 de milioane de lei în 2022. O scădere de 23% față de anul 2021.

Speak este din Bacău și este unul dintre cei mai iubiți artiști din România. El a ajuns în București în 2007 și cu ajutorul lui Alex Velea a devenit cunoscut. El este cântăreț și producător muzical, dar a început cariera fiind DJ.