19 iun. 2023 | 12:33

Casele din Grecia, vândute la prețuri fabuloase pe internet: câți bani trebuie să ai, să te muți într-un studio de 30 mp în Thassos

ACTUALITATE
Casele din Grecia, vândute la prețuri fabuloase pe internet: câți bani trebuie să ai, să te muți într-un studio de 30 mp în Thassos

Thassos – insula grecească situată în bazinul nordic al Mării Egee – este una dintre destinațiile de vacanță preferate de românii noștri. An de an, zeci de mii conaționali merg acolo pentru a se răsfăța cu preparate culinare delicioase și a face baie în apele renumite pentru claritatea și culoarea lor turcoaz.

Thassos-ul este o insulă destul de accesibilă ca preț, când vine vorba despre servicii, fie că vorbim despre mâncarea servită la taverne sau de cazare, motiv pentru care românii consideră că raportul calitate preț este unul care merită drumul până la greci.

Grecii care au case în Thassos țin de prețuri și au pretenții exagerate legate de bani

Doar că mult mai piperate sunt imobiliarele. Dacă atunci când vine vorba de o vacanță de câteva zile pe an poți să ieși mai ieftin decât dacă ai alege stațiunile din nordul litoralului românesc, atunci când ne uităm pe prețurile caselor ce se vând în Thassos ne ia cu amețeală.

Un studio de numai 30 mp e scos la vânzare pe un site local de imobiliare pentru suma colosală de 99.000 de euro. E drept că acesta e situat foarte aproape de plajă, la numai 50 de metri distanță, însă suprafața construită e prea mică și cel mult un astfel de imobil poate fi utilizat pentru o mică afacere, adică să fie închiriat pentru turiști, iar proprietarul să se servească și el de acesta câteva săptămâni pe an, când vine în vacanță să se relaxeze.

În rest, scoți din buzunar aproape 100.000 de euro, dar nu ai o casă unde poți locui cât de cât confortabil, poate doar dacă ești de unul singur, căci despre a sta în doar 30 mp o familie întreagă nici nu poate fi vorba.

Anunțul de vânzare a fost publicat pe platforma spitogatos.ro și tot de acolo poți vizualiza, în rândurile de mai jos, câteva fotografii sugestive cu imobilul respectiv:

studio-thassos

studio-thassos2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele