10 iul. 2023 | 19:25

BMW „atacă” o nouă industrie: cum te ajută ConnectedDrive Smartglasses, cât costă

ACTUALITATE
BMW „atacă” o nouă industrie: cum te ajută ConnectedDrive Smartglasses, cât costă

BMW îți ține ochii pe drum și ambele mâini pe mânere.

Compania a prezentat în premieră noul său set de ochelari inteligenți la Salonul Motorrad Days. Numiți ConnectedDrive Smartglasses, ochelarii sunt proiectați pentru a se asocia cu aplicația pentru smartphone BMW Motorrad și pot afișa o serie de informații într-un mod de realitate augmentată pentru a ajuta tu în timpul călătoriei tale.

Aceasta include o funcție de navigare care utilizează caracteristica GPS a aplicației și afișează indicații de orientare chiar în fața ochilor tăi. Detaliile afișate pot fi setate din săgețile de bază care vă arată unde să mergeți la una care arată „numele străzilor, intersecțiile și direcțiile precise”.

Alte funcții includ viteza ta, limita locală de viteză și detalii despre echipamentul tău. BMW susține, de asemenea, că ochelarii pot funcționa zece ore cu o singură încărcare, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a vă ghida prin toate cursele, cu excepția celei mai lungi călătorii.

Unele biciclete au și funcționalități suplimentare. Dacă ghidonul tău are un controler multiplu montat pe ele, poți face ajustări la HUD la mijlocul cursei.

Ochelarii sunt foarte personalizabili

BMW a personalizat mai multe aspecte ale ochelarilor inteligente ConnectedRide, oferind utilizatorilor o experiență mai bună. HUD-ul propriu-zis poate fi mutat în jurul obiectivului prin intermediul aplicației. Acest lucru asigură că utilizatorul are o vedere completă a informațiilor afișate și că afișajul nu va fi intruziv sau distrage atenția.

La fel ca multe alte afișaje asemănătoare HUD, vă puteți deplasa între informațiile proiectate și vederea dvs. asupra lumii prin simpla schimbare a focalizării ochilor. Acest lucru poate părea complex, dar nu este nevoie de mult să te obișnuiești.

Sunt oferite două dimensiuni de cadru, care ar trebui să vă ajute dacă aveți un cap deosebit de mare sau mic, și există o gamă de tampoane pentru nas care vă asigură o potrivire confortabilă. Sunt incluse și două seturi de lentile certificate UVA/UVB, unul pentru motocicliști care merg cu parasolar pe cască și altul pentru cei care doresc ca ochelarii ConnectedRide Smartglasses să se dubleze ca set de ochelari de soare.

Persoanele care nu au o vedere 20/20 pot fi, de asemenea, capabile să utilizeze confortabil ochelarii, datorită disponibilității unui adaptor RX. Adaptorul poate schimba 4,5 dioptrii în orice mod pentru a crește considerabil gama de oameni care pot purta în siguranță tehnologia. Adaptorul RX poate fi comandat online printr-un cod QR din manualul ochelarilor.

Prețul exact în S.U.A. nu a fost anunțat, dar în Europa, ochelarii ConnectedRide Smartglasses vor avea un preț de pornire de 690 EUR.