23 mai 2023 | 13:25

BMW a prezentat Z4: va fi produs în număr limitat, de ce este special

ACTUALITATE
BMW a prezentat Z4: va fi produs în număr limitat, de ce este special

Conceptul shooting brake al MW bazat pe Z4, prezentat la Villa d’Este, ar putea fi construit în număr limitat de până la 1.000 de unități, au spus directorii mărcii.

BMW a reînviat spiritul originalului Z3 Coupe cu conceptul Touring Coupe și are în vedere producția limitată a shooting brake cu două locuri, care a fost dezvoltat inițial ca un model unic bazat pe Z4.

Conceptul, dezvăluit aici în ajunul Salonului de mașini clasice Concorso d’Eleganza Villa d’Este, este destinat bucuriei de a călători împreună, spune BMW.

Touring Coupe este pentru „două persoane și bagajele lor, care se bucură de drumul lor de la Munchen la Como”, a declarat Adrian Van Hooydonk, șeful departamentului de design BMW Group, reporterilor în marginea dezvăluirii conceptului vineri.

Bazându-se pe ideile de design explorate pentru prima dată pe Z3 Coupe care a fost lansat în 1998, la trei ani după roadster-ul Z3, Touring Coupé păstrează stilul familiar al celui mai recent roadster Z4 în față, dar are o linie lungă a plafonului și un hayon în spate oferă un plus practic în viața de zi cu zi.

z4 interior

Un model nou dar vechi

Se inspiră din 328 Touring Coupe care a câștigat Mille Miglia din 1940, precum și din 2002 Touring de la începutul anilor 1970, a spus BMW. Interiorul are piele de la compania italiană Poltrona Frau și bagaje personalizate de la Schedoni.

Van Hooydonk a spus despre Coupe-urile Z3 second hand că se vând acum la prețuri mult mai mari decât roadster-urile Z3, arătând că acest tip de caroserie are încă o piață potențială.

Deși Touring Couple probabil nu are suficientă cerere potențială pentru a merita o serie completă de producție, Van Hooydonk a spus că ar putea vedea o serie limitată de nouă unități extrem de personalizate.

Dar directorul de design al mărcii BMW, Domagoj Dukec, a împins mai departe, spunând că firma ar putea lua în considerare construirea a până la 1.000 de unități pentru a beneficia în continuare de regulile de omologare simplificate aplicate modelelor de producție limitată.

z4 lateral