28 mart. 2023 | 21:01

Băutura fără alcool care te îmbată și nu-ți dă mahmureală. Când apare în supermarketuri

ACTUALITATE
Băutura fără alcool care te îmbată și nu-ți dă mahmureală. Când apare în supermarketuri

O nouă băutură fără alcool, care nu provoacă mahmureală, ar putea apărea pe piață. Deși dă senzația de „amețeală”, nu are efecte negative. Licoarea revoluționară se numește Alcarelle și este creația fostului consilier guvernamental în materie de droguri, profesorul David Nutt.

O băutură revoluționară te îmbată, dar nu ești mahmur

Cu toate că nu are alcool, băutura te amețește și are un efect relaxant. Profesorul David Nutt, fost consilier guvernamental al Marii Britanii pe probleme de droguri, susține că Alcarelle oferă acea senzație specifică alcoolului, dar fără urmări secundare nocive. Potrivit DailyStar, licoarea ar putea ajunge pe rafturile supermarketurilor până în anul 2025.

„Presupunând că nu ești un băutor înrăit și că nu ți-ai desensibilizat receptorii cerebrali, atunci va avea un efect asemănător cu cel al unui pahar de vin. Este un efect relaxant, dar nu ești somnoros și nu adormi, ci doar te simți un pic răcorit”, a explicat inventatorul britanic. Și mai importantă, spune el, „nu provoacă mahmureală”.

Alcarelle ar putea ajunge pe rafturile supermarketurilor până în anul 2025

Cercetătorul David Nutt a relatat că alcoolul sintetic este ca o băutură spirtoasă fără aromă, care poate fi combinată cu alte lichide. Are nevoie de doar 15 minute pentru a-și face efectul. Profesorul britanic garantează că licoarea revoluționară este sigură pentru consumatori. Totuși, recomandă oamenilor să nu se urce la volan.

„Sperăm să ieșim pe piață cu un produs aprobat până în 2025”, a transmis cercetătorul.

Inventatorul licorii susține că alcoolul este mai periculos decât crack-ul

De-a lungul timpului, omul de știință David Nutt a avertizat că alcoolul este mai periculos decât crack-ul. Acum, el a inventat o alternativă sintetică sănătoasă.

Finanțarea pentru acest proiect inedit a fost strânsă în noiembrie 2018, permițându-le lui Nutt și partenerului său de afaceri, David Orren, să încerce să strângă 20 de milioane de lire sterline de la investitori pentru a aduce Alcarelle pe piață.

„Industria știe că alcoolul este o substanță toxică. Dacă ar fi fost descoperit astăzi, ar fi ilegal ca aliment. Limita sigură de alcool, dacă aplicați criteriile standardelor alimentare, ar fi un pahar de vin pe an”, a punctat el.

În calitate de psihiatru, spune el, „în cea mai mare parte a vieții mele profesionale am tratat oameni pentru care alcoolul este o problemă și o mare parte din cercetările mele profesionale se referă la asta”, scria The Guardian în 2019.

Ce s-a întâmplat acum 10 ani

În urmă cu un deceniu, Nutt a fost demis din funcția sa de consilier guvernamental pentru că a pus la îndoială standardele morale distorsionate după care judecăm consumul de droguri și alcool (călăria este mai periculoasă decât consumul de extasy, susține el). La scurt timp, el a prezentat date care arată că băutura alcoolică este mai dăunătoare pentru societate decât heroina sau crack-ul.