20 oct. 2023 | 09:56

Bara de căutare Google Chrome se schimbă. Cum îți face viața mai ușoară pe internet

ACTUALITATE
Bara de căutare Google Chrome se schimbă. Cum îți face viața mai ușoară pe internet

Google face câteva modificări în modul în care funcționează bara de căutare, în browserul Chrome.

Modificările sunt destul de mici dar există o tendință importantă și oarecum neașteptată: Google vă face mai ușor să te deplasezi pe web fără a fi nevoie să faci atât de multe căutări pe Google.

Vezi și: Îmbunătățirea de la Google Chrome care îți face viața mai ușoară. Ce este nou, cum te ajută

Ce va fi nou la Chrome

Dacă folosești Chrome pe desktop sau mobil, browserul va încerca acum să îți corecteze greșelile de scriere la adresa URL, așa că atunci când introduci, spre exemplu playtehc.ro, te va direcționa spre playtech.ro.

Completarea automată a casetei polivalente va fi acum mai inteligentă, prezicând site-ul pe care îl cauți pe baza cuvintelor cheie, mai degrabă decât ghicind ce adresă URL introduci.

Toate aceste funcții se bazează pe propriul istoric de navigare și pe marcaje, așa că doar Chrome devine puțin mai personalizat.

Unul dintre pilonii căutării este ceea ce este cunoscut sub numele de căutare de navigare: un procent uriaș din internet ajunge la Facebook, de exemplu, prin căutarea pe Google a cuvântului „Facebook” și dând click pe rezultatul de sus. Greșelile de scriere, de asemenea, reprezintă mai multe interogări de căutare decât ai crede.

Vezi și: Cum obții cea mai nouă versiune de Google Chrome, în câțiva pași simpli

Legătura dintre Google și inteligența artificială

În al doilea rând, pe măsură ce Google îmbrățișează AI prin intermediul Search Generative Experience, fiecare interogare a devenit literalmente mai costisitoare pentru Google, deoarece trebuie să interogheze modelele mari de limbaj pentru a obține răspunsuri.

Multe dintre aceste căutări de navigare oricum nu au anunțuri, așa că Google ar putea fi bucuros să scoată oamenii de pe pagina sa cu rezultatele căutării pentru o schimbare.

Împreună cu toate aceste modificări, Google spune că modifică aspectul vizual al casetei pentru a o face mai ușor de citit și mai rapid de încărcat.

Se pare că, cel puțin în Chrome, Google subliniază importanța paginii cu rezultatele căutării și ridică bara de adrese și meniul drop-down de sugestii pentru a face mișcarea mai rapidă pe web.

Vezi și: Google Chrome va fi mai bun pe Windows 11: cum activezi opțiunea

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele