09 aug. 2023 | 13:25

Audi se întoarce la modelele consacrate: ce model va fi relansat în variantă electrică

ACTUALITATE
Audi se întoarce la modelele consacrate: ce model va fi relansat în variantă electrică

Fanii mașinii sport Audi RS6 sedan au motive să sărbătorească.

Audi Sport plănuiește să resusciteze sedanul RS6 ca un sedan electric și mai puternic, de înaltă performanță.

Audi RS6 atrage fani de peste 20 de ani, dar clasicul sedan a fost întrerupt în 2010 în favoarea mai stilului RS 7 Sportback.

Potrivit unui nou raport de la Autocar, mașina sport va trăi ca un sedan complet electric numit RS6 E-tron. Sedanul electric va fi un frate al viitorului RS6 Avant E-Tron, potrivit surselor de la sediul de inginerie al Audi din Germania.

Mașina sport RS6 E-Tron va fi lansată în Marea Britanie în 2025, alăturându-se modelelor A6 E-Tron sedan și Avant care vor fi lansate anul viitor.

Mai multe modele electrice

La fel ca și celelalte modele de înaltă performanță ale Audi, modelele RS6 E-Tron și Avant se vor baza pe Premium Platform Electric (PPE) dezvoltat în comun de Porsche. Platforma va alimenta, de asemenea, viitorul Porsche Macan EV și Audi Q6 E-Tron.

Se spune că noile mașini sport electrice Audi oferă mai multă putere decât RS6 Avant și sedanul RS7 pe benzină, cu până la 603 CP (450 kW) și 1.000 Nm de cuplu instant.

Porsche și Audi au spus că platforma PPE de 800 V va oferi performanțe avansate cu motoare electrice de ultimă generație și baterii de ultimă generație și management al încărcării.

Audi a planificat inițial să redenumească actualul A6 în A7, ca parte a unei noi scheme de denumire. Dar, sub noua conducere, sistemul de numire este în curs de revizuire internă.

Producătorul de automobile german a încheiat recent un parteneriat cu SAIC din China pentru a-și folosi tehnologia pentru a construi vehicule electrice în regiune.

Audi intenționează să lanseze 10 modele complet electrice până la sfârșitul anului 2025, în timp ce își îndreaptă drumul către un viitor complet electric. Producătorul auto și-a tachinat viitorul Q6 e-tron sub formă de prototip, urmând să înceapă producția anul viitor.