13 ian. 2023 | 09:02

Apple are probleme în instanță: ce se întâmplă cu smartwatch-urile sale

ACTUALITATE
Apple are probleme în instanță: ce se întâmplă cu smartwatch-urile sale

Comisia pentru Comerț Internațional va examina dacă să impună o interdicție de import pentru Apple Watches.

La mijlocul anului 2021, compania de tehnologie medicală Masimo a dat în judecată Apple pentru capabilitățile de monitorizare a oxigenului din sânge ale Watch Series 6. Masimo l-a acuzat pe gigantul tehnologic că a încălcat cinci dintre brevetele sale de pulsoximetru, după ce a introdus un dispozitiv care are capacitatea de a măsura saturația de oxigen din sânge.

Acum, un judecător al Comisiei pentru Comerț Internațional (ITC) din SUA a decis că Apple a încălcat într-adevăr unul dintre brevetele pentru oximetrul de puls ale lui Masimo.

Ce s-a decis în privința Apple

În timp ce judecătorul a concluzionat, de asemenea, că gigantul din Cupertino nu a încălcat celelalte patru brevete implicate în caz, ITC va examina acum dacă să impună o interdicție de import pentru Apple Watches cu această funcție, așa cum a cerut Masimo când a depus cererea de proces. Ceasurile Apple mai noi, și anume Seria 7 și 8, Ultra și SE, au funcții de monitorizare a oxigenului din sânge, așa că decizia ITC le va afecta și ele.

CEO-ul Masimo, Joe Kiani, a declarat pentru MD+DI, într-o declarație, că compania sa este fericită că judecătorul „a făcut acest prim pas esențial către responsabilitate”. Kiani a continuat spunând că „Apple a încălcat în mod similar tehnologiile altor companii” și că „hotărârea expune Apple ca o companie care preia inovațiile altor companii și le reambalează”.

Între timp, Apple l-a acuzat pe Masimo că este cel care și-a copiat proprietatea intelectuală în declarația făcută la publicație.

„La Apple, echipele noastre lucrează neobosit pentru a crea produse și servicii care le oferă utilizatorilor funcții de vârf în materie de sănătate, bunăstare și siguranță. Masimo încearcă să profite de aceste numeroase inovații prin introducerea unui dispozitiv care copiază Apple Watch și încalcă regulile noastre proprietate intelectuală, încercând totodată să elimine concurența de pe piață. Suntem în dezacord cu decizia de astăzi și așteptăm cu nerăbdare o revizuire completă de către comisie”, a spus un purtător de cuvânt al Apple.

Decizia judecătorului a fost doar o hotărâre inițială care reflectă constatările ITC în cursul anchetei sale, iar decizia finală a cazului nu va fi pronunțată până pe 10 mai.