06 aug. 2023 | 07:55

Angajații Adobe, nemulțumiți de inteligența artificială: Ce se întâmplă cu locurile de muncă

ACTUALITATE
Angajații Adobe, nemulțumiți de inteligența artificială: Ce se întâmplă cu locurile de muncă

Potrivit unui raport de la Insider, angajații Adobe se tem că evoluția tehnologiile AI în spațiul artistic va determina compania să reducă departamentele de design grafic.

Situația a ajuns la punctul în care unii angajați Adobe se confruntă cu o ”criză existențială” pe care o numesc ”deprimantă”, se arată într-un canal intern de conversație, conform Insider.

Adobe a beneficiat de o creștere incredibilă de-a lungul anilor și depășește în mod regulat estimările de profit atât trimestriale, cât și anuale.

Cu toate acestea, îngrijorarea este că, deoarece Adobe facilitează eliminarea forței de muncă prin utilizarea AI, vor fi necesare mai puține abonamente la oferta Creative Cloud pentru a face aceeași cantitate de muncă.

Adobe și-ar putea ”canibaliza” propria sursă de venit

Acesta este un motiv foarte pregnant de îngrijorare, în rândul angajaților de la Adobe, și mulți se tem de faptul că gigantul este ”în pericol de a-și canibaliza” propria sursă de venit.

Merită luat în considerare faptul că tendința nu s-ar opri cu pierderea locurilor de muncă la departamentele de design, dacă vânzările Adobe încep să scadă, deoarece software-ul nu ar mai fi necesar la capacitatea actuală. Este, astfel, foarte probabil că Adobe își va reduce numărul de angajați.

Practic, argumentul este că, cu cât Adobe investește mai mult în AI, cu atât este mai mare probabilitatea ca acesta să-și afecteze propriul profit.

Insider raportează că, în timpul unei discuții interne de la Adobe, care a avut loc la începutul acestui an, analistul Brent Thrill a spus că întrebarea cea mai importantă i-a fost pusă de investitori și se referă la progresele AI și dacă acestea ar reduce vânzările de software Adobe.

Președintele Adobe pentru media digitală, David Wadhwani, a răspuns doar că gigantul are o istorie în introducerea de noi tehnologii care au dus la mai multă productivitate și locuri de muncă. Deși este adevărat, nu este clar dacă asta se va aplica și de data aceasta.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele