07 dec. 2023 | 12:37

Americanii se amuză pe seama Simonei Halep. Postarea acidă a Serenei Williams la adresa româncei, în topul anului

SPORT
Americanii se amuză pe seama Simonei Halep. Postarea acidă a Serenei Williams la adresa româncei, în topul anului

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, iar imediat după aflarea verdictului Serena Williams a avut o reacție acidă la adresa sportivei din Constanța. Jurnaliștii americani au inclus riposta în topul replicilor date în anul 2023 în lumea sportului. Ce au scris aceștia.

Ce a postat Serena Williams

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă a carierei, după ce a fost prinsă dopată și suspendată patru ani de tribunalul independent Sport Resolution. Pe 24 octombrie, sportiva a depus apel la TAS și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”. Dar la scurt timp după aflarea verdictului Simonei Halep, Serena Williams a postat în mediul online un mesaj dur la adresa româncei.

Serena Williams, fosta rivală a sportivei din România, a scris „8 este un număr mai bun!”. Se pare că americanca a insinuat că vrea să îi fie atribuit al optulea titlu la Wimbledon, făcând referire la finala pierdută în 2019, în fața Simonei Halep, în doar 56 de minute. Dacă ar fi câștigat pe iarba londoneză, Serena Williams ar fi ajuns la 24 de turnee de Grand Slam câștigate în carieră, iar rezultatul o bântuie și acum.

Americanii se amuză pe seama Simonei Halep. Postarea acidă a Serenei Williams la adresa româncei este în topul anului

Simona Halep și Serena Williams, la Wimbledon 2019.

Postarea Serenei Williams, pe locul trei

Finala de la Wimbledon 2019 a fost penultima jucată de vedeta americană. A urmat cea de la US Open 2019, pierdută de asemenea, în fața Biancăi Andreescu.

Jurnaliștii americani au inclus, recent, risposta SereneiWilliams în topul replicilor date în anul 2023 în lumea sportului. Mesajul jucătoarei de peste Ocean pentru Simona Halep se află pe locul trei.

Citește și: Ilie Năstase o desființează pe Serena Williams după ironia la adresa Simonei Halep: ”Să admită că au prins-o și pe ea”

„Pentru cei dintre voi care ar putea avea nevoie de o perfecționare la matematică: Williams își dorea al optulea titlu de simplu din carieră la Wimbledon, în momentul în care a pierdut cu Halep, scor 6-2, 6-2, în finala din 2019”, au scris cei de la tennis.com.

Sursa menționată a explicat că Serena Williams a scris ”8 e o cifră mai bună“, pentru că în palmaresul ei figurează doar șapte titluri cucerite la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016).

Ion Țiriac: ”Este o pedeapsă cu moartea”

Ion Țiriac, omul care i-a ghidat din umbră cariera Simonei Halep, a vorbit despre sentința dată de tribunalul independent de la Londra și a subliniat că este echivalentul unei condamnări la moarte pentru un sportiv de 32 de ani. Mai mult, miliardarul este de părere că Simona Halep a făcut o mare greașeală înainte de a fi prinsă dopată.

”Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale și tot așa.> Nu totul este alb sau negru. Sunt de acord cu tine. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și illegal, ceea ce fac ei. (…)

Citește și: Simona Halep i-a răspuns Serenei Williams, după mesajul acid al americancei. Ce i-a spus românca

Să ții pe cineva, la 33 de ani, în afara jocului un an și jumătate, asta înseamnă o pedeapsă cu moartea, cu siguranță. Ea se antrenează. Se antrenează în fiecare zi, înțeleg, dar este complet nedrept. Injust din partea întregii organizații, ce pot să fac? Acesta este motivul pentru care nu am vrut să fiu în niciuna dintre aceste organizații”, a declarat Ion Țiriac, pentru Euronews.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open. Ea a fost ștearsă și din clasamentul WTA, iar la momentul suspendării provizorii ocupa locul nouă in clasamentul mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele