10 oct. 2023 | 12:07

A fost Walt Disney criogenat? Ce s-a întâmplat cu faimosul creator de desene animate, care este adevărul, de fapt

ACTUALITATE
A fost Walt Disney criogenat? Ce s-a întâmplat cu faimosul creator de desene animate, care este adevărul, de fapt

Walt Diseny a intrat în istorie drept creatorul unor personaje și filme nemuritoare ale desenului animat, de la Mickey Mouse și Albă ca Zăpada, până la Cenușăreasa, Pinocchio, Bambi sau Dumbo. Dar despre câștigătorul a nu mai puțin de 22 de Premii Oscar au existat zvonuri că ar fi fost criogenat după moartea sa, în 1966.

Ce s-a întâmplat cu trupul lui Walt Disney, de fapt

Despre marele Walt Disney, creatorul atâtor desene animate memorabile, s-au scris multe lucruri cu parfum de teorii ale conspirației. Una dintre ideile ce și-a făcut loc, din nou, pe internet, este cea conform căreia el a preferat să fie criogenat, în speranța că va fi readus la viață atunci când medicina ar fi găsit un tratament sigur pentru boala sa.

Walt Disney a murit în 15 decembrie 1966, la vârsta de 65 de ani, din cauza unui cancer la plămâni. Dar internetul este plin de idei neașteptate spre ciudate, unele dintre ele speculând faptul că acesta a realizat un film numit „Frozen” („Înghețat” sau „Congelat”), iar căutările pe acest subiect sunt line doar de referiri la pelicula respectivă, ca și când cineva ar fi vrut să „îngroape” adânc informațiile despre interesul lui Disney pentru criogenare.

Citește și: Disney sfidează greviștii de la Hollywood. Ce are în plan gigantul, în ciuda protestelor

Alte zvonuri spun chiar că trupul înghețat al acestuia s-ar află în secțiunea „Pirații din Caraibe” din imensul parc de distracții Disney World din Orlando, Florida. Dincolo de asemenea speculații, chiar există vreun adevăr în aceste lucruri?

De ce ar fi apelat la criogenie

Ce este adevărat este faptul că turul „Pirații din Caraibe” din parcul Disney respectiv chiar conține rămășițe umane reale, precum scheletele ce decorează zona pentru a oferi o ambianță cât mai periculoasă, pe măsura renumelui unor pirați sângeroși.

Însă, în ceea ce-l privește pe Walt Disney, cu siguranță el nu se va ridica din vreun „sicriu” unde este ținut înghețat, a doua zi după ce s-ar descoperi terapia contra cancerului ce l-a răpus. Zvonurile despre presupusa criogenare a celebrului creator și producător de desene animate au apărut la câteva decenii după moartea lui.

Citește și: Disney+ schimbă prețurile la abonamente. Ce se întâmplă în contul tău, legătura cu Hulu

Majoritatea provin din două cărți despre Disney ce conțin o mulțime de lucruri incorecte, neverificate, scrise doar de dragul succesului la public.

Unde se află cenușa lui Walt Disney

„Preocuparea tot mai crescută a lui Disney în privința propriei morți l-a condus către explorarea științei criogeniei, înghețarea pentru suficient timp unei persoane bolnave sau în vârstă, până când trupul acesteia este readus la viață și primește tratamentul necesar contra bolilor de care suferă”, se afirmă într-un pasaj dintr-una dintre aceste cărți, conform iflscience.com.

În realitate, nu există absolut nicio dovadă că Walt Disney ar auzit măcar de criogenare, ca să nu mai vorbim despre vreun interes special pentru ea, o știință nouă, ce abia făcea primii pași în anii 1960.

„Nu este absolut nimic adevărat în faptul că tatăl meu, Walt Disney, ar fi dorit să fie înghețat după moarte. Mă îndoiesc că ar fi și auzit de criogenare”, a scris fiica lui Disney, Diane, în 1972.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu trupul lui Walt Disney, după moartea sa. Teoria conspirației dusă la rang de artă

De altfel, la scurtă vreme după deces, trupul lui Disney a fost incinerat, iar cenușa a fost depozitată la Forest Lawn Memorial Park din California. Prin urmare, nu există nicio șansă ca el să se mai ridice din nou, viu, din cine știe ce depozit secret unde ar fi fost pus la „păstrare”, în așteptarea terapiei care s-i rezolve problemele de sănătate.

 

 

 

- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996 - Redactor Playtech din 23 iunie 2021 - Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06. 2021 - Redactor, ... vezi toate articolele