WhatsApp – top trucuri și funcții ascunse pe care trebuie să le știi

WhatsApp - top trucuri și funcții ascunse pe care trebuie să le știi

WhatsApp s-a lansat în urma cu 13 ani. De atunci, aplicația de chat a devenit cea mai populară în rândul celor din nișa ei, însumând, în momentul de față, peste două miliarde de utilizatori, din toată lumea.

Ca drept dovadă, Facebook a decis, la un moment dat, să achiziționeze WhatsApp, simțind că viitorul sună bine, în ceea ce privește această aplicație.

Așadar, de la preluarea Facebook a celei mai populare aplicații de chat, utilizatorii au fost „bombardați” cu update-uri peste update-uri, menite să transforme experiența utilizării într-una accesibilă, utilă și, de ce nu, plăcută.

Acestea fiind spuse, haideți să vedem care sunt cele mai importante funcții introduse de WhatsApp, pentru a-ți ușura viața.

Formatarea textului pe WhatsApp, o funcție relativ nouă, dar nu neaparat extrem de utilă

În cazul în care ai nevoie să scoți în evidență o anumită propoziție, ori chiar un cuvânt, află că pe WhatsApp poți face asta. Spre exemplu, ca să obții un efect de text îngroșat, tot e trebuie să faci este să tastezi *cuvânt*. În cazul în care vrei ca textul tău să fie înclinat (cursiv, italic), vei tasta _cuvânt_. Există, de asemenea, opțiunea de a tăia bucăți de text. Acest lucru se poate realiza tastând ~cuvânt~. Iar dacă vrei să ai parte de un text monospațiat, poți tasta „`cuvânt„`. Atenție, „cuvânt” ține de loc de textul pe care dorești să-l tastezi.

Cum afli dacă interlocutorul tău a citit mesajul pe care i l-ai trimis, într-un grup

Grupurile de WhatsApp au câștigat mult teren, în ultima perioadă, fie că vorbim despre cele de muncă, ori chiar cele personale, între prieteni. Așadar, probabil că nu de puține ori te-ai întrebat cum faci să vezi exact cine ți-a citit mesajul.

Vei da click dreapta pe mesajul tău, din respectivul grup, și vei apăsa funcția „Info”.

Te deranjează un prieten sau un coleg prea vorbăreț? Pune-l pe mute

Cu toții cunoaștem cel puțin o persoană care nu se oprește din trimis mesaje, indiferent de natura importanței acestora. Trebuie să recunoaștem: o asemenea persoană poate deveni, la un moment dat, enervantă.

WhatsApp s-a gândit la liniștea ta, astfel că a creat, special pentru tine, o opțiune prin care poți reduce la tărcere orice vorbăreț.

Tot ce trebuie să faci este să intri într-un grup sau chiar într-o conversație cu o anumită persoană, să accesezi meniul din dreapta-sus, ca mai apoi să apeși pe „Notificări fără sunet”. Ți se va deschide un submeniu din care vei putea să alegi: „8 ore”, „o săptămână” sau chiar „pentru totdeauna”.

Dacă vrei să salvezi un anumit mesaj pe WhatsApp, află că acest lucru se poate

În cazul în care, la un moment dat, ți s-a trimis un număr de telefon, o fotografie, ori altceva ce te-ar putea interesa, poți să marchezi mesajul ca favorit (prin simbolul „steluță”). Automat, acel mesaj se va duce într-un secțiune specială denumită „Starred Messages”, unde îl vei putea găsi mult mai ușor, atunci când vei avea nevoie de el.

Mesajele temporare, o funcție utilă pentru unii, degeaba pentru alții

Una dintre cele mai noi opțiuni în cadrul acestei aplicații de chat este posibilitatea de a face un mesaj să dispară, după un anumit interval de timp. Pentru a trimite un mesaj temporar cuiva, accesează opțiunea „Disappearing Messages” și apasă pe „on”. Momentan, această opțiune este valabilă numai pentru text, fotografiile și clipurile fiind încă disponibile în telefonul interlocutorului tău.

Cum să rămâi incognito

Iar dacă contactul social exacerbat nu e una dintre pasiunile tale, ai posibilitatea să stai ascuns pe WhatsApp. Așadar, nimeni nu va ști când a fost ultima oară când ai fost online, însă dacă, din întâmplare, tu și interlocutorul tău vă veți nimeri online în același timp, acesta va vedea acest lucru.

Ca să stai incognito, accesează: Settings – Account – Privacy – Last Seen. Iar de acolo, în mod cert, te descurci.

Mai mulți administratori pe grupuri

Dacă nu vrei ca toată povara să cadă pe umerii tăi, în ceea ce privește un grup de WhatsApp, poți desemna mai mulți administratori. Tot ce trebuie să faci este să intri în fereastra de info a grupului și să selectezi persoana sau persoanele pe care le vrei alături.

Exportă o conversație pe WhatsApp

În mod evident, nu vei folosi această opțiune prea des, dar dacă, totuși, te afli în ipostaza de a avea nevoie să exporți o anumită conversație pe e-mail, apasă meniul din colțul dreapta-sus, selectează „Mai Multe”, apoi exportă cu încredere conversația dorită.

De menționat că ai posibilitatea să alegi între „Include Fișiere Media” și „Fără Fișiere Media”.