08 apr. 2022 | 12:25

Volvo calcă pe urmele Tesla: ce urmează să lanseze, cum te ajută

ACTUALITATE
Volvo calcă pe urmele Tesla: ce urmează să lanseze, cum te ajută

Actualizarea ajunge întâi pe vehiculele electrice, vine la modelele XC90, S60 și V60 pe benzină/hibrid.

Volvo oferă acum actualizări de software over-the-air (OTA) pentru întreaga sa gama de vehicule, a anunțat. După ce a introdus-o pentru prima dată pe modelele complet electrice, cum ar fi XC40, aduce această caracteristică la toate noile vehicule ICE și hibride XC90, S60 și V60.

Cea mai recentă actualizare va fi disponibilă pentru peste 190.000 de vehicule săptămâna aceasta. Proprietarii vor primi cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android Automotive cu Android 11 pe sistemele lor de infotainment, cu noi categorii de aplicații pe Google Play, de la navigare la încărcare și parcare. Streamingul video este de așteptat să sosească mai târziu în cursul anului.

De asemenea, aduce îmbunătățiri ale funcțiilor în ceea ce privește gestionarea energiei, cronometrele climatice și funcționalitatea aplicației mobile. Actualizările de gestionare a energiei vor ajuta la menținerea stabilă a temperaturii bateriei atât pe vreme caldă, cât și pe vreme rece, pentru a mări autonomia și a reduce timpii de încărcare. Vei vedea, de asemenea, actualizări mai frecvente ale procentajului de încărcare în timpul sesiunilor.

Volvo este într-un grup select

Tesla a inițiat astfel de actualizări de software over-the-air pentru modelele sale Model S, X, 3 și alte vehicule, asigurând cumpărătorii că vehiculele lor electrice vor primi funcții găsite pe modelele mai noi. Nu numai că actualizează software-ul pentru sisteme de divertisment și alte sisteme (SOTA), ci și firmware-ul care controlează hardware-ul (FOTA). Majoritatea producătorilor auto oferă acum o anumită formă de actualizări OTA, dar mulți (BMW, Audi, Fiat) oferă doar actualizări SOTA pentru sistemele de infotainment.

Alții, inclusiv GM și Ford, oferă actualizări mai extinse ale sistemelor vehiculelor, permițându-le să îmbunătățească autonomia, performanța și alți factori. Volvo pare să se încadreze în această categorie, îmbunătățind nu doar sistemele de navigație și divertisment, ci și încărcarea și alte funcții. De asemenea, a promis că sistemul de infotainment, dezvoltat împreună cu Google, va fi prezent pe toate modelele noi din gama sa.