27 dec. 2022 | 10:25

Volkswagen anunță un început de an prost: ce se întâmplă cu producția

ACTUALITATE
Volkswagen anunță un început de an prost: ce se întâmplă cu producția

Opririle sunt cauzate de întreruperea lanțului de aprovizionare și vor afecta producția Golf.

Volkswagen intenționează să reducă numărul de schimburi la fabrica sa din Wolfsburg în ianuarie.

Un purtător de cuvânt al VW a declarat că oprirea lucrărilor va afecta schimbarea târzie în producția Golfului pentru linia de asamblare 3 și alte zone adiacente din 9 până în 27 ianuarie.

Atelierul de caroserie, vopsitoria și alte zone adiacente vor fi afectate proporțional, a spus el, în timp ce zonele de depozitare și întreținerea necesare pentru aprovizionarea uzinei sunt excluse din măsură.

Motivele opririlor sunt pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina, care a perturbat lanțurile de aprovizionare, a informat joi revista Business Insider, citând comunicările interne cu angajații.

La începutul acestei luni, șeful mărcii VW, Thomas Schaefer, a declarat că uzina construiește cu mult sub 400.000 de mașini pe an, mai puțin de jumătate din capacitatea sa, din cauza „haosului total” din lanțul de aprovizionare.

Fabrica are aproximativ 60.000 de lucrători care construiesc modele de motoare cu ardere, inclusiv Golf, Tiguan și Touran.

Planuri mari

VW adaugă producția de două modele complet electrice din fabrică – hatchback-ul compact ID3 și un EV de dimensiunea Tiguan.

Volkswagen a declarat că va investi 460 de milioane de euro în fabrica sa din Wolfsburg pentru a adăuga producția hatchback-ului său compact ID3 complet electric și a unui nou SUV electric de dimensiunea Tiguan.

SUV-ul va completa SUV-urile electrice ID4 și ID5 existente ale VW, a declarat Schaefer într-un comunicat. Acesta va folosi celula unificată extrem de standardizată a producătorului auto, care va fi produsă în fabrica de celule VW din Salzgitter începând cu 2025.

Platforma MEB+ a SUV-ului electric va permite distanțe de până la 700 km  și va îmbunătăți semnificativ timpii de încărcare, cu viteze de încărcare posibile de 175–200 kW. Pentru a îmbunătăți utilizarea capacității la fabrica din Wolfsburg, VW va adăuga și putere ID3 la fabrică. Producția parțială a ID3 va începe anul viitor, producția completă fiind programată din 2024. Mașina va continua să fie construită și în fabrica VW din Zwickau din Germania.