Vladimir Putin acuză Occidentul de tentativă de asasinare a unor jurnaliști ruși

Vladimir Putin acuză Occidentul de tentativă de asasinare a unor jurnaliști ruși

Vladimir Putin vine cu acuzații fără precedent. Președintele rus pare să acuze Occidentul pentru o posibilă asasinare a unor jurnaliști ruși. Liderul de la Kremlin nu a venit cu nicio dovadă în acest sens, spune presa străină.

Președintele rus, noi acuzații pentru Occident. Ce declarație a făcut Vladimir Putin

Tentativa de asasinare al presupusei victime care ar fi fost ținta unei asasinări a fost descoperită de Serviciul Federal de Securitate.

„În această dimineaţă (luni – n.r.), Serviciul Federal de Securitate a oprit activităţile unui grup terorist care plănuia să atace şi să ucidă un celebru jurnalist de televiziune rus. Ei au trecut la teroare – la pregătirea uciderii jurnaliştilor noştri”, a declarat șeful de stat al Rusiei.

La scurt timp după afirmațiile lui Putin, mai mulți reprezentanți oficiali de la Kremlin anunță arestarea unei grupări naționaliste care ar fi stat în spatele tentativei de omor al jurnalistului pro-Putin Vladimir Soloviev. Moscova a afirmat, tototdată, că cei arestaţi lucrau în numele serviciilor speciale ucrainene.

Noi date ies la iveală despre asasinarea lui Boris Nemțov, opozantul lui Putin. Acesta a fost urmărit de un agent FSB implicat în otrăvirea dizidenților

Pe de altă parte, apar informații incredibile despre asasinarea opozantul lui Vladimir Putin Boris Nemțov, care a murit în 2015. Datele anchetei arată că acesta a fost urmărit timp de 11 luni de un agent care avea legătură cu o echipă care se ocupa de asasinarea opozanților politici înainte ca acesta să fie împușcat mortal.

Moartea lui a fost cel mai răsunător asasinat politic de la venirea lui Putin la putere.

Pe 27 februarie 2015, Boris Nemțov a fost împușcat mortal în apropierea Kremlinului, cu doar câteva zile înainte de un protest anti-război pe care trebuia să-l conducă. Ulrima dată când agentul l-a urmărit pe Nemțov a fost pe 17 februarie 2015, la doar 10 zile înainte să fie asasinat.

Conform anchetei, numele agentului este Valeri Suharev. Toate datele arată că la acea vreme, el a lucrat pentru FSB, principala agenție de securitate a Rusiei. Unul dintre mandatele FSB este de a gestiona amenințările politice interne din partea Kremlinului, inclusiv monitorizarea mișcărilor oamenilor în țară.

 

 

 

Citește și:
Etichete: