31 aug. 2022 | 23:04

VIDEO Reacția lui Putin când șeful Gărzii Naționale îi dă raportul despre frontul din Ucraina

ULTIMA ORĂ
VIDEO Reacția lui Putin când șeful Gărzii Naționale îi dă raportul despre frontul din Ucraina

Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naţionale din Rusia, i-a raportat președintelui Vladimir Putin despre activitatea armatei sale pe câmpul de luptă din Ucraina, ca parte a îndeplinirii sarcinilor din timpul operațiunii militare speciale din Donbas. Întâlnirea dintre cei doi a fost publicată pe site-ul Kremlinului, atât în format video, cât şi live text. Ce au observat internauții la liderul rus.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Viktor Zolotov, șeful Gărzii Naționale din Rusia

Vladimir Putin a fost informat cu privire la situația de pe frontul din Ucraina. Cel care a oferit toate detaliile este Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naţionale din Rusia. Iată care a fost reacția liderului de la Kremlin atunci când aude cum decurge operaţiunea specială în statul vecin.

Detalii despre operațiunea militară din Ucraina

În clipul prezentat pe site-ul prezidențial, Putin a cerut detalii despre modul în care se desfășoară activitatea de luptă a unităților trupelor Gărzii Naționale, ca parte a îndeplinirii sarcinilor din timpul operațiune militare speciale în Donbas.

„Dragă Vladimir Vladimirovici, în cursul unei operațiuni militare speciale, trupele Gărzii Naționale îndeplinesc o gamă largă de sarcini pentru a asigura legea, ordinea și securitatea, precum și pentru a stabili o viață pașnică în teritoriile eliberate din Republicile Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson. Suntem direct implicați în ostilități și anume: operațiuni de recunoaștere și căutare, recunoaștere și ambuscadă, precum și depistarea și eliminarea grupărilor de sabotaj și recunoaștere inamice, grupări de sabotaj și terorism, descoperirea depozitelor de arme, deminare.”, a relatat Viktor Zolotov.

Ce află președintele rus

În continuare, şeful Gărzii Naţionale din Rusia a spus că armata ajustează ținte și le distruge fie cu propria artilerie, fie cu ajutorul Ministerului Apărării, provocând daune inamicului cu artilerie grea sau aviație.

„În plus, soldaţi ruși din Garda Naţională îndeplinesc sarcinile de protecție a instalațiilor importante ale statului, infrastructurii, infrastructurii de comunicații directe, asigurăm securitatea umanitară: transportul mărfurilor, escortarea acestora. Asiguram si asistenta medicala populatiei, acordam asistenta medicala populatiei. Iată gama de sarcini pe care le implementăm.”, a completat comandantul rus.

Reactia lui Putin cand seful Garzii Nationale ii da raportul despre frontul din Ucraina VIDEO

Cum a reacționat liderul de la Kremlin

Pe tot parcursul raportului, Vladimir Putin nu a părut încântat de ce aude, adoptând o poziție încruntată și foarte serioasă. Nu a schițat vreo urmă de bucurie nici în momentul în care Zolotov a subliniat că „simțim sprijinul populației din teritoriile eliberate. Ei înțeleg că le protejăm dreptul la o viață liniștită, precum și o copilărie fericită pentru copiii lor. Iată gama de sarcini pe care le îndeplinim”.

Criticii au catalogat atitudinea lui Putin drept una nemulţumită, remarcând că liderul rus s-a ţinut cu mâna de masă, la fel ca la întâlnire cu Serghei Şoigu, de acum câteva luni.