Ungaria câștigă din nou în fața României: fabrica SF a celor de la BMW

Ungaria câștigă din nou în fața României: fabrica SF a celor de la BMW

BMW se așteaptă ca mașinile construite pe platforma Neue Klasse EV din 2025 să fie „la fel de profitabile ca și vehiculele cu motoare cu ardere de ultimă generație”.

Platforma intră în producție în 2025 la noua fabrică a producătorului auto din Debrecen, Ungaria. Compania va pune piatra de temelie a fabricii pe 1 iunie, a declarat Zipse. Primele mașini de pre-serie vor ieși din linie 26 de luni mai târziu, a adăugat el.

BMW va semna contracte cu furnizorii pentru primele vehicule de pe platformă până la sfârșitul anului. Contractele vor fi atribuite „ținând cont de emisiile de CO2 și de procentul de material secundar reciclat ca criterii pentru selectarea furnizorilor”, a spus Zipse.

Uzina din Ungaria va fi operată „în totalitate fără combustibili fosili”, a spus Zipse. Energia va fi generată fie la fața locului, fie cumpărată de la furnizori care oferă energie regenerabilă.

Tehnologia de ultimă oră

Platforma Neue Klasse va avea o nouă compoziție chimică a bateriei și noi formate de celule pentru a crește puterea de producție, a declarat Zipse.

„Asta reprezintă, de asemenea, cea mai recentă generație de trenuri de transmisie GEN6: mai multă producție, o nouă chimie celulară și noi formate de celule”, a spus el, fără a numi furnizorul.

BMW vizează economii de costuri de 30% din noul format de celule cilindrice al platformei Neue Klasse, care este similar ca design cu cel folosit de Tesla, a raportat Bloomberg.

Zipse a declarat că BMW își va concentra inițial arhitectura Neue Klasse pe modele complet electrice pentru segmentul premium de dimensiuni medii, cum ar fi generațiile viitoare ale Seria 3.

CEO-ul companiei a spus că BMW va avea opt modele complet electrice pe drum în acest an. „Dacă includem vehicule de pre-producție, construim deja 15 BEV”, le-a spus el acționarilor.

Producătorul auto se așteaptă ca 10% din livrările sale în acest an să fie BEV. „În primele trei luni, vânzările noastre de BEV s-au dublat în comparație cu trimestrul din anul precedent”, a spus Zipse.

Citește și:
Etichete: