Un asteroid de două ori cât Empire State Building va trece foarte aproape de Pământ: când va trece pe lângă planeta noastră

Un asteroid de două ori cât Empire State Building va trece foarte aproape de Pământ: când va trece pe lângă planeta noastră

Un asteroid va trece pe lângă Pământ pe data de 18 ianuarie 2022. Astronomii l-au numit Asteroidul 7498 (1994 PC1) și are o înălţime de aproximativ 2,5 ori mai mare decât Empire State Building din New York.

NASA îl consideră un asteroid potenţial periculos din cauza dimensiunilor sale şi a apropierii pe care o are de planetă, scrie Yahoo News.

Dar stai fără grijă. Deşi este masiv, asteroidul 7498 (1994 PC1) nu este o ameninţare în acest moment. Asta înseamnă că nu ar trebui să ne facem griji că traiectoria sa se va schimba şi îl va aduce mai aproape de Pământ.

De asemenea, șansele de a vedea acest asteroid uriaş cu ochiul liber sunt mici.

Acest asteroid a fost descoperit pentru prima dată de Robert McNaught în august 1994. Astronomii au constatat atunci că obiectul se deplasează cu aproximativ 43.754 de mile pe oră în raport cu Pământul. Ei au putut apoi să folosească datele adunate de-a lungul anilor pentru a-i determina orbita exactă.

Asteroidul orbitează în jurul Soarelui o dată la 1,57 ani. Asta înseamnă că se trage în spatele Pământului în timp ce orbitează în jurul Soarelui, traversând orbita Pământului aproximativ o dată la 30 de ani sau cam așa ceva.

Un asteroid uriaș va trece pe lângă planeta noastră pe 18 ianuarie

Asteroidul 7498 (1994 PC1) măsoară aproximativ un kilometru în diametru, ceea ce este de trei ori și jumătate mai înalt decât Turnul Eiffel.

Asteroidul va trece pe lângă Pământ pe 18 ianuarie, la ora 16:51 estic.

Se va afla la o distanță de 1,2 milioane de mile de Pământ, sau mai mult de cinci ori distanța dintre Pământ și Lună. Aceasta va fi cea mai apropiată distanță între acest asteroid și Pământ pentru cel puțin următorii două sute de ani.

Roca spațială va călători cu o viteză de 70.41524 de kilometri pe oră.

Nu e primul asteroid mare care trece pe lângă Pământ anul acesta.

Odată cu începutul unui nou an, oamenii sunt îngrijorați de orice surprize noi. Din fericire, primul asteroid al anului 2022 este un asteroid care nu ne-a pus în pericol. A fost de dimensiunea unui autobuz, dar nu reprezintă nicio amenințare pentru Pământ.

Asteroidul 2014 YE15 se întinde pe aproximativ 12 metri. Are aproximativ aceeași dimensiune ca un autobuz sau de două ori mai înalt ca o girafă, și a trecut pe lângă planeta noastră pe 6 ianuarie.

Este relativ mic în comparație cu alți asteroizi care vizitează în mod regulat sistemul nostru solar. Chiar luna trecută, un asteroid la fel de înalt ca Burj Khalifa din Dubai (cea mai înaltă clădire din lume) a trecut pe lângă Pământ.

Citește și:
Etichete: