15 iul. 2022 | 10:25

“Trucul” folosit de șoferii români ca să scape de amenzi de circulație: se lasă cu dosar penal

ACTUALITATE
“Trucul” folosit de șoferii români ca să scape de amenzi de circulație: se lasă cu dosar penal

Trucul cu care şoferii români se laudă pe TikTok că scapă de amenzi a devenit un trend pe reţeaua socială, însă mulţi nu înţeleg motivul pentru care un şofer ar recurge la o astfel de metodă, având în vedere că reprezintă o infracţiune.

Trucul cu banda de izoleră pe numărul de înmatriculare a devenit un trend pe TikTok.

Cu alte cuvinte, şoferii îşi modifică literele de pe plăcuţele de înmatriculare folosind bucăţi de bandă de izolat. Spre exemplu, şoferii se filmează când modifică litera F în litera E, C în O şi aşa mai departe.

Practic, folosind această „metodă” şoferii vor să arate că au reușit să „fenteze” legislația și astfel să scape de amenzile de viteză sau rovinietă.

Un trend periculos

Cu toate acestea, cei care încearcă acest truc „magic” ar trebui să fie conștienți că ceea ce fac este o infracțiune, iar în cazul în care sunt prinși aceștia se pot trezi că poliția le va întocmi dosar penal.

Din păcate, polițiștii spun că şoferii, care s-au filmat şi apoi au urcat clipurile video pe TikTok, nu pot fi anchetaţi, din cauza faptului că din imagine reiese că maşinile stau pe loc.

Totodată, poliţiştii spun că este o idee proastă pentru a scăpa de amenzi, având în vedere că, în cazul în care sunt prinşi, şoferii se vor alege cu dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Clipurile video de pe TikTok au devenit virale, având în numai câteva zile, sute de mii și în unele cazuri chiar peste un milion de vizualizări.

Mulţi dintre cei care le-au văzut au spus că „nu înţeleg trendul”, iar mulţi dintre ei au luat în râs trucul găsit pentru a scăpa de amenzi.

„Instrucţiuni neclare. Am rămas şi fără certificatul de naştere”, a scris Eduard.