Traian Băsescu, noi detalii despre plecarea din vila de protocol: „Din data de 26.05 nu mai am domiciliul în casa din Gogol”

Traian Băsescu, noi detalii despre plecarea din vila de protocol: „Din data de 26.05 nu mai am domiciliul în casa din Gogol”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat, miercuri dimineață, că trebuie să evacueze vila de protocol din Primăverii, deoarece a primit notificare de la Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS). Politicianul a dat declarații în fața casei.

Traian Băsescu anunță că va fi evacuat din vila de protocol

Update 1 iunie, ora 22.48. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, riscă să fie evacuat cu forța din vila de protocol din Primăverii. Miercuri seara, politicianul a intervenit la România TV, pentru a oferi câteva detalii despre mutarea sa. Potrivit acestuia, are o altă adresă de domiciliu.

„Nu mai figurez cu adresa din Gogol nr. 2. Din data de 26.05 nu mai am domiciliul în casa din strada Gogol nr. 2”, a mărturisit Traian Băsescu.

Știrea inițială: Termenul la care fostul președinte Traian Băsescu trebuia să elibereze locuința primită de la RAAPPS a expirat, însă fostul șef al statului nu s-a mutat încă din vila de protocol. Politicianul a cumpărat deja un apartament în Capitală, în care plănuia să se mute, însă amenajarea acestuia mai durează, după cum a dezvăluit chiar acesta.

„Nu știu când plec. În primul rând, nu am semnat contractele de energie electrică, pentru apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva. Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași. Au ținut să facă legi pentru mine după ce nu am mai avut putere politică. Cât timp s-au înfruntat cu mine, nu au fost în stare de nimic. După ce nu am mai fost activ în politica internă, și-au arătat vitejia. Bravi bărbați ai țării…, a spus Traian Băsescu”, miercuri dimineață, în fața reporterilor.

„Am primit ieri notificarea de la RAAPSS, în care spune că trebuie să evacuez imobilul și că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta”, a mai spus fostul lider de la Cotroceni.

Întrebat dacă i s-a dat un termen pentru evacuarea locuinței de protocol, Băsescu a răspuns că „nu”.

Fostul președinte a colaborat cu Securitatea

Sunt mai bine de două luni de când instanța supremă a stabilit că fostul șef de stat a colaborat cu Securitatea. Potrivit legii, odată cu stabilirea acestui statut, Traian Băsescu a pierdut privilegiile care îi erau garantate pe viață, în virtutea faptului că a fost președintele României.

Politicianul ar fi trebuit să părăsească locuința din strada Nikolai Gogol în termen de 60 de zile de la pronunțarea hotărârii judecătorești. Data s-a împlinit pe 23 mai, însă fostul lider de la Cotroceni nu a eliberat încă vila de protocol. Băsescu și-a cumpărat un apartament într-un cartier rezidențial din nordul Capitalei, dar imobilul încă nu este amenajat pentru a se muta în el.

Politicianul a pierdut o serie de privilegii

Odată cu stabilirea calității de fost colaborator al Securității, Traian Băsescu nu a pierdut doar dreptul de a folosi vila din Primăverii, ci și alte câteva privilegii: indemnizația lunară pe care o primea de la Administrația Prezidențială (având un cuantum de 75% față de cât primește președintele în funcție). De asemenea, fostul șef al statului român a rămas fără consilierul plătit din banii Administrației Prezidențiale, mașina de la stat și serviciul de pază și protecție.

Citește și: