Traian Băsescu face primele declarații după externarea din spital: „Am avut o pneumonie”

Traian Băsescu face primele declarații după externarea din spital: „Am avut o pneumonie”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a oferit primele declarații după externarea de la clinica din Bruxelles. În decursil zilei de astăzi a ajuns în București.

Traian Băsescu, primele declarații după externare

„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze peste tratamentul care s-a făcut un covid. Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aerporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a mărturisit Traian Băsescu, potrivit Antena 3.

Atunci când a fost întrebat dacă a decis unde va locui de acum încolo, după ce a primit înștiințare de la SPP că trebuie să părăsească vila în care locuiește acum, ca urmare a deciziei instanței de colaborare a acestuia cu Securitatea, Traian Băsescu a spus următoarele:

„Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cmpărăm și să ne conformăm legii. Printre altele, eu am și curiozitatea dacă această lege este constituțională.

Am văzut speculații de genul ”i-au luat lui Băsescu SPP-ul, acum o să spună secretele țării”. Nu. Niciodată nu o să dezbrac cămașa de fost președinte și nu o să uit că am fost 10 ani președintele țării și am obligația ca ceea ce știu numai eu și alți lideri politici importanți să rămână în capul meu și atât.”

Traian Băsescu a vorbit și despre zvonurile conform cărora ar urma să se mute în casa fiicei lui, Elena.

„Acolo nu se poate. Am văzut și un reportaj destul de neplăcut precum că ar fi fost ilegal achiziționată. Nu. Este un apartament, și nu o vilă, într-o construcție cu 12 alte familii. Clădirea nu a fost revendicată și a intrat sub incidența legii 10, care dădea dreptul chiriașilor să cumpere, indiferent dacă mai aveau locuințe în București”.

În decursul zilei de ieri, fostul președinte a fost externat din spitalul din Bruxelles iar familia sa începuse pregătirile pentru a se muta din vila de protocol, după ce soțul ei și-a pierdut acest drept odată cu decizia definitivă a instanței, potrivit căreia Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Astfel că miercuri dimineață, mai mulți muncitori au ajuns la vila RA-APPS pentru a o ajuta pe soția fostului șef de stat cu pregătirile.

„Nu e prima oară când ne mutăm, deci nu ne este aşa greu. Nu ştiu unde o să mergem, o să vedem. Fetele vin să mai aducă o pâine, o pizza. Bine, nu mănânc eu pizza de obicei, dar acum…Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”, a spus Maria Băsescu reporterilor România TV.

Maria Băsescu a mai mărturisit că este foarte supărată în legătură cu decizia de a părăsi vila RA-APPS, deoarece s-a mutat de prea multe ori din locuinţele în care a stat.